Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Torek,
8. 9. 2015,
17.41

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Slovenija Klemen Prepelič

Torek, 8. 9. 2015, 17.41

8 let

Prepelič: Mi imamo Zokija, zdaj pa nad boga evropske košarke

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Po odlični predstavi proti Gruziji je bil Klemen Prepelič razigran tudi proti Nizozemcem, ki so se predstavili za žilavega nasprotnika. Proti Grkom bo stopil v boj za prvo mesto v skupini.

Če pogledamo podatek, da je Slovenija na tekmi z Nizozemsko vodila kar dobrih 38 minut, nam ta da jasno vedeti, da so bili izbranci Jureta Zdovca v zagrebški Areni boljši nasprotnik.

Začeli so silovito. Tekmecu niso pustili dihati in po petih minutah igre vodili z 12:0. A so Nizozemci v nadaljevanju s conskim presingom po celotnem igrišču povzročali obilico težav in celo dvakrat izenačili (43:43 in 57:57). Najbolj razigrana sta bila Charlon Kloof in Worthy de Jong, ki sta dosegla 25 oziroma 19 točk.

Tudi Slovenija je imela razpoložene igralce. Drugič zapored je bil s 16 točkami najboljši strelec Klemen Prepelič, po 13 pa sta jih prispevala Jaka Blažič in Zoran Dragić. Prav zadnji je bil na koncu tisti mož, ki je povlekel slovenski voz do zmage z 81:74.

Prepelič vse preračunal, proti Grkom po prvo mesto

"Škoda, da smo na začetku drugega polčasa izgubili koncentracijo. Težko je bilo. Ko se je Kloof razigral, je začel zadevati z vsepovsod. V zadnji četrtini so jih sodniki nekoliko zaščitili. Hitro smo prišli do bonusa. Obramba je bila dobra, so pa Nizozemci metali veliko prostih metov. Prišli so na dve točki, a mi imamo Zokija. Prevzel je odgovornost, zadel trojko, prebil še prvo linijo. Minuto pred koncem nas je vrnil na varno razliko. To je bilo ključno," je po drugi zmagi na prvenstvu razmišljal Prepelič.

Poglavje z Nizozemsko je po tekmi nemudoma zaključil in že začel pogledovati proti Grčiji, ki na EuroBasketu spada med glavne kandidate za osvojitev medalje: "Čaka nas nekajkrat boljša ekipa in morali bomo biti skoncentrirani. Grki imajo 12 izjemnih igralcev. Poleg vsega imajo boga evropske košarke Vassilisa Spanoulisa. Kako se pripraviti nanje? Dejstvo je, da bo Spanoulis naredil svoj posel. Naša naloga bo, da mu bomo onemogočili, da bo soigralce naredil boljše. Želje po prvem mestu v skupini nismo izpustili iz rok. Zmaga za 13 točk nam to zagotavlja, zmaga s petimi pa drugo. Vse sem preračunal. To si želim, saj bomo tako v nadaljevanju dobili lažjega nasprotnika."

Ne spreglejte