Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sreda,
2. 9. 2015,
11.35

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Klemen Prepelič reprezentanca Slovenija Hrvaška

Natisni članek

Sreda, 2. 9. 2015, 11.35

8 let, 3 mesece

Prepelič: Če lahko s Srbijo igramo na tej ravni, bomo lahko tudi s Hrvaško

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Za Klemna Prepeliča bo letošnje evropsko prvenstvo drugo večje člansko reprezentančno tekmovanje v karieri. Verjame, da se lahko naša izbrana vrsta kosa s prav vsemi nasprotniki.

Če so se slovenski košarkarji pred dobrim mesecem še bolj bežno spogledovali z nastopi na evropskem prvenstvu, se zdaj temperatura počasi že dviguje.

Do uvodnega obračuna na EuroBasketu z izbrano vrsto Hrvaške so preostali le še trije dnevi (sobota ob 21. uri), naša izbrana vrsta pa za konec trenira v Brežicah.

Zadnjo pripravljalno tekmo je odigrala v Banjaluki proti Srbiji, imela proti aktualnim svetovnim podprvakom celo priložnost za zmago, na koncu pa po podaljšku z 88:95 izgubila. Zelo pomembno je bilo, da so košarkarji začutili, da se lahko zoperstavijo kakovostnejšim ekipam, hkrati pa se zavedajo, da le vtis na prvenstvu ne bo štel.

"Srbi so velika ekipa, tudi zunaj terena, kolikor smo opazili. Vso tekmo smo se držali in bili boljši nasprotnik. Imeli smo tudi met za zmago, ki ga na žalost nismo zadeli. Če lahko s Srbijo igramo na tej ravni, bomo lahko tudi s Hrvaško. Dokazali smo si, da se lahko merimo z najboljšimi. Nepremagljivih ekip ni. Verjeti moramo v to, kar imamo. Papir ne pove nič, vedno da igrišče odgovor," je povedal Klemen Prepelič.

Zadovoljen sem. Upam, da tudi selektor

Na zadnjih tekmah smo ga v ključnih trenutkih večkrat videli v vlogi organizatorja igre, ki jo je opravil bolje kot igralci, ki so sicer predvideni za razigravanje ekipe.

"To je odločitev selektorja. Mi smo tukaj, da upoštevamo njegova navodila. Komu zaupa, ve sam. Mislim, da sem se v pripravah korektno dvigoval. Zdaj moramo izpiliti podrobnosti. Smo kompaktna ekipa, kar se vidi. Nihče ne odstopa od povprečja. Morda da Zoran Dragić tisti dodaten plus, preostali smo na približno isti ravni," pravi o tem, kako gleda na to, da se večkrat znajde na položaju "playa".

In kako se sploh počuti kot organizator igre, saj je njegovo primarno mesto položaj visokega branilca? "Ko imaš malce več svobode in lahko narediš kakšno napako, je lažje. Košarka je igra napak. Manj ko jih je, boljše je za ekipo. Trudim se, da jih imam čim manj. Kolikor sem bil seznanjen, sem imel na zadnjih tekmah zelo malo izgubljenih žog. Zadovoljen sem. Upam, da tudi selektor," je odgovoril Prepelič, ki je v članski reprezentanci debitiral lani na svetovnem prvenstvu, letos pa bo okusil še slast igranja na EuroBasketu.

Ne spreglejte