Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
2. 11. 2023,
10.10

Osveženo pred

6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,41

Natisni članek

Liga NBA NBA Chicago Bulls Jason Kidd Grant Williams Dallas Mavericks Luka Dončić Luka Dončić

Četrtek, 2. 11. 2023, 10.10

6 mesecev

Po zmagi Dallasa nad Chicagom (114:105)

Posebna pohvala na račun Dončića, pri Dallasu opozarjajo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,41
Luka Dončić | Luka Dončić je ob metu 1/8 za tri in 4/8 za dve dosegel 18 točk. | Foto Reuters

Luka Dončić je ob metu 1/8 za tri in 4/8 za dve dosegel 18 točk.

Foto: Reuters

"Težko je reči, da Luka danes na parketu ni bil 'nadčlovek', ker so bile stvari, ki jih je počel na igrišču, še vedno naravnost izjemne," je po zmagi Dallasa nad Chicagom (114:105) in nekoliko skromnejši strelski predstavi Luke Dončića (18 točk) Slovenca pohvalil soigralec Grant Williams, ki se je z Dallasom podpisal še pod četrti zaporedni uspeh v novi sezoni. "Čaka nas še 78 tekem, zato se res ne bi osredotočali na te štiri zmage," je še opozoril nekdanji član Bostona.

Luka Dončić
Sportal Dončiću kaj takšnega, odkar igra v ligi NBA, še ni uspelo!

Čeprav Luka Dončić danes ni bil pretirano razpoložen pri metu, se je Dallas podpisal še pod svojo četrto zmago v sezoni, kar je Mavericks nazadnje uspelo leta 2004. Še skoraj bolj kot četrta zmaga na četrtem obračunu pa je pomemben podatek, da je Dallasu kljub "le" 18 točkam Dončića in odsotnosti Kyrieja Irvinga uspelo tekmo dobiti, kar je bila v preteklih sezonah ob nerazpoloženem slovenskem zvezdniku za Mavs skoraj misija nemogoče.

Williams Dončiću popihal na dušo

24-letni slovenski košarkar je soigralcem na koncu podelil deset asistenc, ki so jih ti uspešno unovčili in z ekipno predstavo dosegli uspeh. Dončić je bil na koncu z 18 točkami tretji strelec svoje ekipe, največ točk (25) je dosegel Grant Williams, ki je zadel sedem trojk iz devetih poskusov in se še enkrat izkazal za dobro okrepitev Dallasa. Pa ne samo na parketu, temveč tudi ob njem, kar je v preteklosti že poudaril tudi Dončić. Slovenec je ob nekoliko skromnejši strelski predstavi mikrofon po koncu tekme prepustil soigralcem, ki pa so mu namenili številne besede hvale.

Grant Williams in Luka Dončić  | Foto: Guliverimage Grant Williams in Luka Dončić Foto: Guliverimage

"Težko je reči, da Luka danes na parketu ni bil 'nadčlovek', ker so bile stvari, ki jih je počel na igrišču, še vedno naravnost izjemne. Moramo mu pripisati zasluge, Luka je bil odličen. Nase potegne res ogromno pozornosti, podvajanj v obrambi, kar nam preostalim omogoča več prostora in možnosti v napadu. Igrati z njim je res nekaj posebnega in tudi samo opazovati stvari, ki jih počne na igrišču. Zgodili se bodo večeri, ko bo Luka dosegel 70 točk, in večeri, ko ga bomo morali preostali dvigniti, in to je odlika dobre ekipe. Danes so vsi opravili svoje delo, opozoriti moram tudi na Jadena Hardyja in druge mlade fante, ki so bili odlični," je po koncu dejal Williams, ki se je poleti v Dallas preselil iz Bostona.

Ob tem je spregovoril o prvi tehnični napaki Slovenca v novi sezoni, potem ko ni bil zadovoljen z eno izmed sodniških odločitev. "Luki sem vedno na voljo za pomoč, tako kot je on meni. Ves čas je na udaru, v središču pozornosti, pa ne samo igralcev, temveč tudi sodnikov. Nad njim je storjenih veliko prekrškov in zgodilo se bo, tako kot danes, da kakšna osebna napaka nad njim ne bo dosojena. Ve, da ima našo podporo in da bomo v takih trenutkih tudi preostali povzdignili glas, če bo treba," je Dončiću sporočil Williams.

Dončić je prejel prvo tehnično napako v sezoni. | Foto: Reuters Dončić je prejel prvo tehnično napako v sezoni. Foto: Reuters

Kidd: Pomembno je, da Luka zaupa soigralcem

Na Dončićeve vrline je po koncu jasno in glasno opozoril tudi trener Jason Kidd. "Izjemno pomembno je, da Luka zaupa soigralcem. Razumel in uvidel je, da to ne bo njegov tipičen večer v napadu, ko bi spet in spet dominiral. Pokazalo se je, da zaupa soigralcem. To kaže na njegovo zrelost in dobre odnose v ekipi, kar je najpomembneje. Ta tekma je bila dober pokazatelj tega, da ekipa lahko tudi takrat, ko Luka ne bo imel večera s 40 doseženimi točkami, opravi svoje delo," je bil jasen Kidd.

"Izjemno pomembno je, da Luka zaupa soigralcem," je opozoril Kidd. | Foto: Reuters "Izjemno pomembno je, da Luka zaupa soigralcem," je opozoril Kidd. Foto: Reuters

Kljub četrti zaporedni zmagi pa v taboru Dallasa ostajajo na realnih tleh. Dallas je ob Bostonu namreč še edina ekipa v ligi NBA, ki v tej sezoni ni izgubila, Mavericks pa upajo, da bo njihova bera zmag ostala nedotaknjena tudi po petkovi tekmi z branilci naslova Denver Nuggets. Ob tem so opozorili, da dober začetek sezone ne pomeni prav nič, če v tem ritmu ne bodo nadaljevali. "Čaka nas še 78 tekem, zato se res ne bi osredotočal na te štiri zmage. Trenutno smo osredotočeni samo na petkovo tekmo z Denverjem. Veliko se moramo še naučiti, na veliko stvareh moramo še graditi. To je miselnost te ekipe, nikoli se ne smemo sprostiti, ker je v tej ligi tako, da tako hitro, kot lahko zmagaš na štirih tekmah, tako hitro jih lahko tudi izgubiš. Osredotočamo se na vsako naslednje srečanje in trudimo, da drug drugega delamo boljšega," je sklenil Williams.

Preberite še:

Victor Wembanyama
Sportal San Antonio z dragocenim velikanom do zmage v izdihljajih tekme #video
Texas Rangers
Sportal Evforija v Dallasu: Rangers vse bližje naslovu, navdušen tudi Dončić
Luka Dončić
Sportal Hrvati zapisali: Luka Dončić ni s tega sveta!
Ne spreglejte