Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
22. 11. 2008,
18.47

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sobota, 22. 11. 2008, 18.47

8 let

Po lepi prednosti četrti zaporedni poraz ''zmajev''

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Košarkarji Uniona Olimpije so v 9. krogu lige NLB izgubili s Partizanom z 61:66 (23:14, 40:26, 53:44).

V Tivoliju oziroma pri Unionu Olimpiji nič novega. Varovanci trenerja Aleksandra Džikića so izgubili sedmo zaporedno tekmo, četrto v nizu v ligi NLB in ob izkupičku 3-6 zdrsnili v spodnji del razpredelnice. Katastrofalna igra v drugem polčasu, v katerem je Union Olimpija dosegla vsega 21 točk, je ponovno razkrila vse pomanjkljivosti ekipe in omejenost znanja večine košarkarjev.

Ponovila se je zgodba s tekme proti Ciboni pred 14 dnevi prav tako v dvorani pod Rožnikom. Union Olimpija je dobro odigrala prvih 20 minut - v 18. minuti dosegla tudi najvišjo prednost 39:21, nato pa se v nadaljevanju ob nekoliko agresivnejši obrambi gostov povsem utopila v lastnih napakah. Jonathan Wallace ni mogel pomagati ekipi, ker ga je klub že odpustil, Ivica Jurković, ki je v klub prišel po poškodbi Marka Miliča, je pri 35. letih le še bleda senca igralca, ki je nekoč sodil med nosilce igre Uniona Olimpije, tudi drugi domači igralci pa so bili v drugem polčasu povsem brez moči in idej. Podatka, da je Union Olimpija v drugih 20 minutah dosegla vsega 12 točk iz igre, v zadnji četrtini le tri koše, zgovorno pričata o zablodah vodstva kluba pri oblikovanju ekipe pred sezono in zdajšnjem prepričanju, da še naprej podpira delo trenerja Džikića.

Ob tako razglašeni zasedbi Partizanu seveda ni bilo težko izvesti preobrata. V 35. minuti se je približal na 59:55, dve minuti kasneje na 61:60, dva zaporedna koša Novice Veličkovića, zadnji 18 sekund pred iztekom časa, pa sta zapečatila domačo usodo.

Union Olimpijo v prihajajočem tednu čaka evropska preizkušnja z berlinsko Albo v Tivoliju (27. 11.) ter v nedeljo, 30. novembra, slovenski derbi s Heliosom v dvorani Komunalnega centra.

Ne spreglejte