Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Sobota,
30. 7. 2016,
10.13

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,43

Natisni članek

Sašo Filipovski Banvit Aleksandar Džikić Frank Robinson Partizan Edo Murić

Sobota, 30. 7. 2016, 10.13

6 let, 7 mesecev

Frank Robinson je novi košakar Partizana

Partizan našel menjavo za Eda Murića

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,43
Frank Robinson | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Srbski košarkarski podprvak Partizan po številnih odhodih sestavlja nov igralski mozaik. Del njega bo tudi 32-letni ameriški košarkar Frank Robinson, ki je v preteklosti nosil dres Olimpije.

Trener črno-belih Aleksandar Džikić, ki je vodil tudi novomeško Krko in ljubljansko Olimpijo, je po sezoni izgubil večino nosilcev igre, počasi pa moštvo dobiva novo podobo.

Partizan je okrepil 32-letni Frank Robinson, ki ga Džikić pozna že iz Ljubljane. Glavno mesto Slovenije je bilo leta 2008 prva postaja Robinsona na njegovi profesionalni poti po koncu študija v Ameriki.

Pozneje se je Robinson mudil še v Nemčiji, Grčiji, Turčiji, Izraelu, Ukrajini, Gruziji, na Finskem in na Poljskem, skupno pa zamenjal 14 moštev. V zadnji sezoni je po rehabilitaciji poškodovanega kolena igral v drugi turški ligi za Istanbul DSI in v povprečju dosegal 15,7 točke, 4,5 skoka in 3,1 podaje.

Trener Beograjčanov Aleksandar Džikić je po lanski sezoni ostal brez številnih košarkarjev. | Foto: Vid Ponikvar Trener Beograjčanov Aleksandar Džikić je po lanski sezoni ostal brez številnih košarkarjev. Foto: Vid Ponikvar

Epizoda v Olimpiji

Robinson je v Olimpijo prišel v sezoni 2008/09, ko je zmaje vodil Džikić. Sredi sezone je srbski trener zapustil Ljubljano, na njegovo mesto pa je sedel Jure Zdovc. Hitro po prihodu Zdovca je Robinson zapustil Olimpijo in konec februarja leta 2009 odšel v Nemčijo k Ludwigsburgu.

Skupno je Robinson za Olimpijo odigral osem tekem v evroligi in na njih v povprečju dosegal 6,8 točke na tekmo, v ligi ABA pa pet točk.

Edo Murić je po dveh sezonah zapustil Partizan in odšel v Turčijo. | Foto: Vid Ponikvar Edo Murić je po dveh sezonah zapustil Partizan in odšel v Turčijo. Foto: Vid Ponikvar Peta okrepitev

Robinson je peta okrepitev Partizana pred novo sezono, v kateri bodo igrali v ligi ABA in Eurocupu. Pred Američanom je Džikić že pozdravil Stefana BIrčevića (prišel iz Estudiantesa), Branislava Ratkovica (prišel iz Lukoila Academice) in Đorđeta Majstorovića, ki je v preteklosti nosil dres domžalskega Heliosa, nazadnje pa Metalca.

Številni odhodi

Partizan je po lanski sezoni ostal brez številnih pomembnih členov. Slovenski reprezentant Edo Murić je odšel v Turčijo k Sašu Filipovskemu v Banvit, Američan Darrell Williams je odšel v Izrael, moštvo pa so zapustili tudi Kevin Jones (blizu odhoda v Lokomotiv Kuban), Novica Veličković, Petar Aranitović (Manresa), Aleksandar Cvetković (Manresa) in Jamar Wilson (blizu odhoda v Estudiantes).

Ne spreglejte