Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Petek,
11. 9. 2015,
17.24

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Alen Omić Latvija Slovenija

Petek, 11. 9. 2015, 17.24

8 let

Omiću je drugačen svet dal zagon

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Center slovenske košarkarske reprezentance Alen Omić bo na dvoboju osmine finala najvišji košarkar. Verjame, da lahko Latvijci padejo, a poudarja, da bodo s soigralci morali pokazati pravi pristop.

V slovenskem taboru so že iz Zagreba navajeni na zgodnji termin tekem, saj so zadnje tri odigrali ob 15. uri. Obračun osmine finala proti Latviji bo na sporedu že ob 12. uri.

Dvoboji skupinskega dela so že pozabljeni, pred košarkarji pa je le sobotni obračun z Latvijci, ki prinaša uvrstitev v četrtfinale. Tako bi bili le streljaj od olimpijskih kvalifikacij, kamor uradno pelje še sedmo mesto – lahko se zgodi, da bo tudi osmo dovolj, a le če bo prihodnje leto enega od treh kvalifikacijskih turnirjev gostila ena od reprezentanc, ki bo letos na EuroBasketu pristala med tretjim in sedmim mestom.

"Padcev si ne smemo privoščiti"

Veliko časa za pripravo na sobotni obračun tako v slovenskem kakor latvijskem taboru ne bodo imeli, saj so šele v petek ponoči prišli v Lille, njihova tekma pa bo prva v izločilnih bojih. Naši košarkarji so dopoldne opravili manjši trening v fitnesu, ob 20. uri pa bodo preizkusili mogočno dvorano Stade Pierre Mauroy – dom nogometašev Lilla.

"Igramo dobro, smo prava klapa in zdaj moramo nadaljevati tako. Ko vodimo za 10, 15 točk, si ne smemo privoščiti, da naša igra pade in se uspavamo. Potem se lahko zgodi čudež in nasprotnik povede. Igrati moramo svojo igro, tako kot proti Makedoniji, in nam bo lažje," pred dvobojem opozarja Alen Omić, ki bo jutri ob 12. uri najvišji košarkar na igrišču. Latvijec Kaspar Berzins je namreč štiri centimetre manjši od našega centra, ki je visok 215 centimetrov.

"Vesel sem, da me Jure nenehno opominja"

Da bi bilo čim manj nihanj, pa bo ob igrišču pomagal selektor Jure Zdovc, ki bo, kot je to že v navadi, temperamentno spremljal potek dogodkov. "Zame je zelo dobrodošlo, da nas Jure nenehno opominja. Ko čuti, da nekaj naredim dobro, hitro odreagira, da se ne bi morebiti uspaval. Vesel sem, da mi pomaga, saj se potem ne sprostim preveč. Odličen trener je in ve, kaj potrebujemo. Naša naloga je, da ga ubogamo."

V letošnjem poletju je pod njegovim vodstvom spet naredil korak naprej, poudarja pa, da mu je koristila tudi izkušnja v ZDA, kjer je bil v poletni ligi član Denver Nuggets. Čeprav ni veliko igral, pa pravi, da je vrhunsko treniral: "V Ameriki je drugačen svet. Tam imaš na razpolago 20 trenerjev. Dvakrat dnevno sem treniral po 3,5 ure. Ob sebi sem imel nenehno tri trenerje, ki so me gnjavili. Iz tebe skušajo iztisniti maksimum. Komaj čakam, da se po prihodnji sezoni spet vrnem, ker uživam, ko grem tja. Dobil sem zagon."

Ne spreglejte