Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
1. 8. 2009,
15.05

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sobota, 1. 8. 2009, 15.05

7 let, 12 mesecev

Olimpija pognala nakupovalni stroj

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Po poljskemu košarkarju Pawlu Kikowskemu je Uniona Olimpijo okrepil še ameriški krilni igralec Matt Walsh, ki je s klubom podpisal enoletno pogodbo.

V minuli sezoni je Walsh (197 cm, 1982) igral v Belgiji za Spirou Charleroi in v tamkajšnjem prvenstvu dosegal 9,1 točke, 3,4 skoka in 2,2 podaje na tekmo. Nekoliko bolj učinkovit je bil v EuroCupu, v katerem je dosegal 13,3 točke na dvoboj.

Američan je športno pot začel na akademiji Germantown, kjer je uspešno igral dve sezoni, potem pa se je prepisal na priznano univerzo Florida v študentsko ligo NCAA, kjer je študiral in igral košarko tri sezone. Med igranjem na Floridi je svojo ekipo popeljal do konferenčnega naslova lige NCAA, hkrati pa je bil tudi najkoristnejši igralec. Iz študentske lige NCAA ga je leta 2006 pot vodila v ligo NBA, kjer je podpisal pogodbo s klubom Miami Heat. V sezoni 2005/2006 se v ligi NBA ni naigral, zato je odšel v ameriško ligo D-League, kjer je nastopal za ekipo Arkansas Rim Rockers. Sezono 2006/2007 je začel kot član ekipe New Jersey Nets, a je po enem mesecu odšel in podpisal za grško ekipo Olimpia Ge Larisa, kjer je bil s 17,8 točke, 4,6 skoka in 2,3 podaje na srečanje drugi strelec grške lige. Nastopil je tudi na grški All-Star tekmi. V sezoni 2007/2008 je odšel v Španijo, kjer je nastopal za Ricoh Manreso in povprečno beležil 11,3 točke in 3,2 skoka na tekmo. Med sezono se je preselil v belgijski Spirou Charleroi. V pretekli sezoni 2008/2009 je sezono zopet začel kot član NBA ekipe Miami Heat, nakar je zopet podpisal za belgijski Spirou Charleroi. Pot ga je sedaj pripeljala do Ljubljane, kjer bo eno leto igral za Uniona Olimpijo.

Košarkarji Uniona Olimpije bodo 16. avgusta odpotovali na kondicijske priprave na Roglo, kjer bodo trenirali pod vodstvom Jadranka Nikolića, do takrat pa naj bi bili tudi znani razpleti, s katerimi košarkarji iz minule sezone se bo Uniona Olimpija razšla ali pa bo morebiti podaljšala, oziroma finančno spremenila pogodbo.

Ne spreglejte