Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sreda,
1. 6. 2016,
13.32

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45

Natisni članek

Helios Suns Zlatorog Aleš Pipan Jakša Vulić

Sreda, 1. 6. 2016, 13.32

6 let, 6 mesecev

PO ZMAGI ZLATOROGA NA DRUGI TEKMI FINALA PROTI HELIOSU

Nekdanji slovenski selektor bo vztrajal

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45

Po dveh tekmah finala je dvoboj med Zlatorogom in Heliosom poravnan, potem ko so Laščani na razburljivi tekmi v Domžalah izenačili. Oba trenerja sta se strinjala, da tekma na pogled ni bila lepa, a po drugi strani zelo razburljiva.

Aleš Pipan je bil zadovoljen s predstavo svojih izbrancev, zmotile so ga le črne minute. | Foto: Aleš Pipan je bil zadovoljen s predstavo svojih izbrancev, zmotile so ga le črne minute.

Zlatorog je vse od začetka nadziral dogajanje na gostovanju v Domžalah, potem je četa Aleša Pipana odlično odigrala v obrambi in košarkarjem Heliosa ni dopustila, da bi razvili svojo igro.

In ker so Laščani krepko dobivali tudi skok, je bila njihova prednost pri 40:29 razumljiva. Domžalčani so poskusili z agresivnejšo obrambo in prisili goste k napakam in z nekaj lahkimi koši ujeli priključek.

"Prišli smo po zmago in jo dobili"

"Nisem zadovoljen, da je imel Zlatorog toliko napadalnih skokov. To je način, ki si ga lahko Laško privošči, ker ima takšne igralce. Skrbi me, ker nismo igrali tako, kot smo si začrtali. Šele ob zaostanku smo začeli igrati agresivneje. Tako bi morali igrati že na začetku, ko je Laško diktiral ritem. Šele v drugem delu smo razširili igro. Če bomo proti Zlatorogu, ki ima visoke igralce, igrali na postavljene napade pet na pet, mu bomo težko kos," razmišlja trener Helios Suns Jakša Vulić.

Helios se je vrnil z agresivno igro. | Foto: Helios se je vrnil z agresivno igro.

V končnici je odločala ena žoga, potem ko je Dejan Jeftić pet sekund pred koncem zadel zmagovito trojko za 55:52 in izenačil izid v zmagah na 1:1 – igra se na tri dobljene tekme. "Tekma je bila tako kot v Laškem napeta od začetka do konca. Na pogled ni bila lepa, vendar za gledalce zanimiva. Tekmo smo dobro začeli, nadzirali potek 30 minut, si priigrali visoko razliko, nato pa v črnih minutah dopustili, da so se domačini vrnili. Zbrali smo toliko moči in koncentracije in z odličnim metom Jeftića dobili tekmo. Prišli smo po zmago in jo dobili," je bil zadovoljen trener Zlatoroga Aleš Pipan.

Vrača se Abrams, pri Heliosu izpostavljajo skok

Nekdanji selektor slovenske reprezentance bo lahko na naslednji tekmi najverjetneje računal tudi na Američana Jamarja Abramsa, ki je imel težavo z mišico na nogi. Zdravniki so mu namreč prižgali zeleno luč, v naslednjih dveh dneh pa bo skušal priti v ritem, da bo lahko nato pomagal soigralcem.

Tudi na tretji tekmi v Laškem bo potekal neizprosen boj za vsako žogo. | Foto: Tudi na tretji tekmi v Laškem bo potekal neizprosen boj za vsako žogo.

A Pipan se zaveda, da bo obramba tista, ki bo Laščanom prinesla rezultat, enako pa meni tudi Vulić. "Ne moremo računati na napad, ker nimamo klasičnih dobrih napadalcev. Lahko imajo dober dan ali ne. Obrambo pa lahko igrajo vsak dan. Vztrajal bom pri tem, da Heliosu onemogočimo odprte mete. Tekmo smo dobili zaradi boljšega skoka, kar smo pogrešali na prvi tekmi," pravi Pipan, Vulić pa dodaja: "Tu ni modrosti. Naša naloga je, da smo agresivni. Če ne bomo, nimamo tam kaj iskati. V obrambi bomo morali dobro zapirati z vsemi petimi igralci." 

Finale državnega prvenstva

1. tekma
Zlatorog : Helios Suns 62:64 (49:52, 30:33, 15:15) /0:1/

2. tekma
Helios Suns : Zlatorog 52:55 /1:1/

3. tekma
Petek, 18.00, Zlatoarog - Helios Suns

4. tekma
Nedelja, 18.00, Helios Suns - Zlatorog

Morebitna 5. tekma
Sreda, 8. junij
Ne spreglejte