Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
12. 4. 2022,
8.11

Osveženo pred

2 leti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,89

1

Natisni članek

NBA končnica poškodba Luka Dončić Luka Dončić

Torek, 12. 4. 2022, 8.11

2 leti

Negotovost pri Dončiću, rezultat preiskave znan

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,89

1

Luka Dončić | Luka Dončić si je poškodoval levo mečno mišico. Ni znano, kdaj bo spet lahko pomagal soigralcem. | Foto Reuters

Luka Dončić si je poškodoval levo mečno mišico. Ni znano, kdaj bo spet lahko pomagal soigralcem.

Foto: Reuters

Košarkarski zvezdnik Luka Dončić si je na zadnji tekmi rednega dela sezone poškodoval levo mečno mišico, in to ravno pred začetkom dolgo pričakovane končnice, v kateri bodo Dallas Mavericks v prvem krogu igrali proti Utah Jazz. Pregled z magnetno resonanco je potrdil, da gre za tovrstno poškodbo, ni pa znano, kdaj se bo Luka lahko vrnil v pogon. V preteklem tednu je bil izbran za najboljšega košarkarja v zahodni konferenci.

Vsaka poškodba se zgodi ob nepravem času, v primeru Luke Dončića pa se je v še posebej neprimernem trenutku. Pred začetkom končnice, od katere pri Dallas Mavericks veliko pričakujejo. Redni del sezone so končali na četrtem mestu zahodne konference, njihova igra je vse od All-Star konca tedna na visoki ravni, Dončićeve predstave so nekaj posebnega …

Luka prejel nagrado za najboljšega igralca preteklega tedna

Luka Dončić na zahodu in Joel Embiid na vzhodu sta bila izbrana za najboljša košarkarja preteklega tedna. Slovenski košarkar, ki se je prav na zadnji tekmi rednega dela poškodoval, je v preteklem tednu dosegal v povprečju 30,3 točke, 10 asistenc in 9 skokov na tekmo, košarkar Philadelphia 76ers pa 38,7 točke, 14,3 skoka in 2,3 asistence.

A tik pred vstopom v izločilne boje se je zapletlo. Na zadnji tekmi rednega dela si je Dončić namreč poškodoval levo mečno mišico, kar so v ponedeljek potrdili tudi po pregledu z magnetno resonanco. Zato pa pri Dallasu niso sporočili, kdaj bi se lahko slovenski čudežni deček vrnil na parket in pomagal soigralcem v najpomembnejšem delu sezone. V soboto jih namreč čaka prvi obračun z Utah Jazz pred domačimi navijači v seriji na štiri zmage.

V tabor Dallasa se je tako naselila negotovost. Kot poročajo strokovnjaki na tem področju, se lahko zgodi ponovna poškodbe, ko se mišico spet na vso moč obremeni. Pri Dallasu bodo zato najverjetneje trepetali toliko časa, dokler Luka ne bo odigral vse tekme in ob tem dal vedeti, da je poškodba preteklost.

V povprečju se ob tovrstnih nevšečnostih košarkarji v pogon vrnejo po približno 16 dneh, vendar je to odvisno od veliko dejavnikov.

Ne spreglejte