Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
1. 5. 2014,
15.36

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Četrtek, 1. 5. 2014, 15.36

8 let

Nachbar in Lorbek krstila dvorano, v kateri bo Slovenija igrala na SP

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
S tekmo med Barcelono in Gran Canario so v Las Palmasu odprli dvorano, ki bo gostila predtekmovalno skupino svetovnega košarkarskega prvenstva, v kateri bo nastopala tudi Slovenija.

Dvorana Gran Canaria Arena je vrhunski športni objekt, ki ima za košarkarske tekme kapaciteto 9865 gledalcev, za nekatere druge prireditve pa tudi 13.000. Gradnja je trajala 30 mesecev, zanjo so porabili 70 milijonov evrov, glavna atrakcija pa je osrednji semafor nad igriščem, ki tehta sedem ton in je s skupno 152 kvadratnimi metri površine med največjimi v Evropi. Podobnega ima le londonska O2 Arena ter dvorane v severnoameriški košarkarski ligi NBA.

Gran Canaria Arena je bila na uradni otvoritvi nabito polna, saj so si želeli prebivalci Las Palmasa (teh je približno 350.000) v živo ogledati novo pridobitev mesta. Kljub glasni podpori publike so morali domači košarkarji, ki zasedajo visoko peto mesto v španskem prvenstvu, priznati premoč Barcelone, ki je zmagala z 82:74.

Najvišji indeks v tej sezoni

Spektaklu ob otvoritvi sta prisostvovala tudi slovenska košarkarja Boštjan Nachbar in Erazem Lorbek. Nachbar je bil s 17 točkami prvi strelec tekme. Z metom 5:7 za tri točke, 1:2 za dve in petimi skoki je imel statistični indeks 19, kar je njegov najvišji v 29 tekmah lige ACB. Lorbek ni bila tako razpoložen, saj v 16 minutah ob metu 0:7 ni dosegel točke. Po 22. zmagi Barcelona ostaja na tretjem mestu španskega prvenstva.

Gran Canaria Arena bo pred svetovnim prvenstvom v Španiji (od 30. 8. do 14. 9.) gostila še en velik spektakel. 26. avgusta se bosta v njej v prijateljski tekmi pomerili reprezentanci Slovenije in Združenih držav Amerike.

Slovenija bo tretjič zapored igrala na svetovnem prvenstvu. Izžrebana je bila v skupino D skupaj z Litvo, Angolo, Južno Korejo, Mehiko in Avstralijo. Uvodno tekmo v Las Palmasu bodo varovanci Jureta Zdovca odigrali 30. avgusta proti Avstraliji, naslednji dan jih čaka Mehika, 2. septembra sledi Južna Koreja, 3. septembra Angola in za konec predtekmovanja še Litva (4. septembra). V nadaljnje tekmovanje oziroma osmino finala na izpadanje - skupina D se seli v Barcelono - vodijo prva štiri mesta iz vsake od štirih predtekmovalnih skupin.

Selektor Zdovc bo širši nabor reprezentantov, ki bodo priprave začeli v drugi polovici julija, objavil v prihodnjih dveh tednih.

Ne spreglejte