Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Sreda,
18. 7. 2012,
11.13

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Gezim Morina

Sreda, 18. 7. 2012, 11.13

7 let, 12 mesecev

Morina: Iskreno povedano, žoge nisem pričakoval

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Slovenija je še drugič obrnila tesno končnico v svojo korist. Za razliko od tekme proti Švedski, ko je dobro obranila napad, je tokrat uspešno zadela. Zmagoviti koš je dosegel Gezim Morina.

Dolgo časa so Slovenci lovili Turke in jih na koncu le ulovili in prehiteli. Pred zadnjim napadom je Zmago Sagadin vzel minuto odmora in fantom narisal akcijo za zadnji napad. "Če sem iskren, žoge nisem pričakoval. Dogovor je bil, da žogo dobi Prepelič in odigra 'ena na ena'. Vseh pet Turkov ga je pokrilo, utekel sem pod koš, dobil žogo in zadel," je po tekmi navdušeno razlagal "Srečko". "Občutek po zadetem metu je bil neverjeten. Samo roke sem dvignil v zrak," je prve trenutke po zmagi, ki je Sloveniji zagotovila prvo mesto v skupini, povedal Gezim Morina. Pred njegovim zmagovitim košem so Turki uspešno izvedli napad in tri sekunde pred koncem povedli za točko. "Plan je bil, da branimo brez osebne napake. Zmenili smo se za prevzemanje, vendar smo zaradi slabe komunikacije med Rojcem in menoj dobili koš," je zadnji turški napad, ki pa na srečo ni bil zadnji uspešni, pokomentiral Morina. Tekmo je končal pri 13 točkah.

Kastrati mi je kot brat

V vsesplošnem slavju je stekel ob rob parketa v objem svojemu klubskemu soigralcu iz Olimpije Erjonu Kastratiju. "Videl sem ga na tribuni in prva stvar, ki mi je prišla na misel je bil bila, da stečem do njega in ga objamem," je povedal o soigralcu in prijatelju ter nadaljeval: "Kastrati mi je kot brat. Od kar sem v Ljubljani, si pomagava."

Morina je prehodil "trnovo" pot. Rodil se je na Kosovu, v Slovenijo pa ga je na preizkušnjo pripeljal Dragan Janjić. "Zahvaljujem se Janjiću in vsem trenerjem, s katerimi sem deloval v tistem času. Bassinu, Kolmanu in Džikiću, ki so se odločili, da ostanem v Sloveniji. Celo življenje jim bom hvaležen. Trdo sem delal," se je spomnil svojih začetkov v Sloveniji.

Komaj čakamo Špance

Za konec se je obrnil še proti zadnjim nasprotnikom, Špancem, s katerimi se bodo pomerili še četrtič v zadnjem mesecu.

Po porazu na pripravljalnem turnirju v Murcii so jih dvakrat premagali, vedno pa je bilo "vroče". "S Španci nismo v najboljšem odnosu, tako da celotna ekipa, kljub temu, da smo že uvrščeni v četrtfinale, komaj čaka to tekmo," je povedal o "furiji".

Ne spreglejte