Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
1. 11. 2010,
7.51

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Ponedeljek, 1. 11. 2010, 7.51

8 let

Milič in Nachbar najbolj razpoložena

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Slovenski košarkarji so se tudi tokrat v večini izkazali. Predvsem Marko Milič, ki je dosegel 20 točk ob prvi zmagi Cremone, Boštjan Nachbar pa točko manj za Efes Pilsen.

Španija: Košarkarji Barcelone so v petem krogu španskega prvenstva proti Menorci z lahkoto slavili še četrtič (84:44). Za Katalonce sta zelo solidno tekmo odigrala Jaka Lakovič, ki je v 22 minutah zbral 13 točk, en skok in podajo, ter Erazem Lorbek. Slovenski krilni center je v 21 minutah dosegel 12 točk, pet skokov in podajo. Zelo uspešno igra tudi Lagun Aro, ki je proti Valladolidu že četrtič zmagal (75:64). Domen Lorbek je v 16 minutah zbral pet točk, dva skoka in podajo. Še naprej pa poraze niza Manresa, ki je morala priznati premoč Gran Canarii (46:69). Uroš Slokar je za tri točke in sedem skokov potreboval 18 minut.

Italija: Angelico Biella je v tretjem krogu italijanskega prvenstva proti še edinemu neporaženemu AJ Milanu prvič klonila (72:81). Pri prvem porazu je Goran Jurak sodeloval 14 minut, kar je zadostovalo za dve točki, dva skoka in podajo. Prvič pa se je v tej sezoni lahko razveselila Cremona, ki je premagala Enel Brindisi (71:64). Najboljši posameznik pri ekipi Toma Mahoriča je bil Marko Milič, ki je 34 minut izkoristil za 20 točk (met za dve 7:12, prosti meti 6:8) in pet skokov.

Grčija: Peristeri je v drugem krogu grškega prvenstva na tekmi s Kavalo prišel do prve zmage (65:54). Pri zmagovalcih je Jure Močnik v 23 minutah zbral devet točk, dva skoka in tri podaje. Pri prvem poraz Kavale ni igral poškodovani Nejc Strnad. Olympiakos je bil v mestnem derbiju boljši od AEK-a (82:50). Radoslav Nesterović je igral 17 minut, 10 točkam pa je prispeval šest skokov.

Turčija: Fenerbahče Ülker tudi po tretjem krogu turškega prvenstva ostaja neporažen, tokrat je premagal Bornovo (97:68). Emir Preldžić je za šest točk potreboval 21 minut, Gašper Vidmar pa tokrat ni igral. V dresu Efes Pilsna se je ob drugi zmagi v prvenstvu nad Karsiyako (97:72) izkazal Boštjan Nachbar. "Boki" je igral 23 minut, v tem času pa zbral 19 točk (met za dve 5:7, met za tri 2:4, prosti meti 3:3), pet skokov in tri podaje. Türk Telekom je bil proti Antalyi že tretjič poražen (72:83). Sani Bečirović je za 11 točk, tri skoke in podajo potreboval 20 minut.

Ne spreglejte