Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
15. 5. 2017,
7.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,25

Natisni članek

San Antonio Spurs Golden State Warriors Liga NBA Stephen Curry Kawhi Leonard Kevin Durant

Ponedeljek, 15. 5. 2017, 7.00

6 let, 6 mesecev

Liga NBA, 14. maj (konferenčni finale)

Epski preobrat Golden Stata po ogromni smoli San Antonia #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,25
Stephen Curry San Antonio Golden State | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Košarkarji Golden State Warriors so na prvi tekmi konferenčnega finala lige NBA izkoristili prednost domačega igrišča in po dramatični končnici premagali San Antonio Spurs s 113:111. Gostje iz Teksasa so med tekmo vodili že za 25 točk, nato pa si je njihov prvi as Kawhi Leonard poškodoval gleženj. Bojevniki so izkoristili njegovo odsotnost in na krilih razigranega Stephena Curryja in Kevina Duranta razveselli občinstvo v dvorani Oracle Arena.

Uvodno dejanje konferenčnega finala na zahodu se je začelo po željah San Antonio Spurs. Ostroge so odločne zakorakale v dvoboj in z izjemno obrambno igro v prvem polčasu prisilile moštvo z zvezdniškim trojčkom (Stephen Curry, Kevin Durant in Kyle Thompson) k zanj zelo nizkemu številu košev. Gostje so bili v sedmih nebesih, njihova prednost je po prvem polčasu znašala okroglih 20 točk (62:42).

Prva poškodba Leonarda na tekmi:

 

V obdobju, ko ni šlo gostiteljem prav nič od rok, jo je zdravje zagodlo prvemu asu San Antonia. Kawhi Leonard je na vročem parketu v Oaklandu le nekaj trenutkov po uspešnem metu za tri točke obnovil poškodbo levega gležnja, ki jo je staknil v polfinalnem konferenčnem obračunu s Houston Rockets. Zaradi nje je preskočil šesti dvoboj.

San Antonio po poškodbi Leonarda izgubil ritem 

Kako dolgo bo odsoten Kawhi Leonard? Ostroge so v tej končnici zaradi zdravstvenih težav že ostale brez Francoza Tonyja Parkerja. | Foto: Reuters Kako dolgo bo odsoten Kawhi Leonard? Ostroge so v tej končnici zaradi zdravstvenih težav že ostale brez Francoza Tonyja Parkerja. Foto: Reuters Na tekmi v Kaliforniji si je gleženj poškodoval kar dvakrat. Drugič po tem, ko je na njegovo bolečo levo stopalo stopil center Golden Stata Zaza Pachulia. To je bil usoden trenutek za zvezdnika San Antonia, ki je moral dokončno zapustiti igro. Po tekmi ni manjkalo obtožb s strani navijačev ostrog, da je izkušeni Gruzijec na nogo do takrat zelo razigranega tekmeca stopil namerno.

Center bojevnikov je po tekmi kategorično zanikal namigovanja, da si je privoščil umazano igro in oškodoval goste. Tudi osmoljenec Leonard je po dvoboju dejal, da ne verjame v takšen scenarij.

Ko je bil Leonard na igrišču, je bil najnevarnejši posameznik za Golden State. V 23 minutah je dosegel 26 točk. Ko ni več mogel pomagati soigralcem, so se končno razigrali bojevniki in postregli z neverjetnim preobratom.

Je Pachulia namerno poškodoval Leonarda?

Do konca srečanja so nadigrali izbrance Gregga Popovicha z rezultatom 58:33, se vrnili od mrtvih in po napeti končnici, v kateri je odločilen koš slabih deset sekund pred koncem dosegel prvi strelec srečanja Curry (40 točk), vknjižili uvodno zmago v konferenčnem finalu. Takoj po poškodbi Leonarda so šokirali San Antonio z delnim rezultatom 18:0. Curry je zgolj v tretji četrtini, ko je stopil na plin, prispeval 19 točk!

Izjemen niz Golden Stata po drugi poškodbi Leonarda:

Na koncu je bilo napeto. Pri gostih se je izkazal center LaMarcus Aldridge (28 točk in 8 skokov), a je Golden State le zadržal prednost in se veselil že devete zaporedne letošnje zmage v končnici lige NBA.

Prihodnja tekma bo v noči na sredo v Oaklandu. 

 

Liga NBA, 14. maj (konferenčni finale):

Golden State Warriors : San Antonio Spurs 113:111 /1:0/
Curry 40 (met iz igre 14/26, met za tri 7/16), 7 sk., Durant 34 (met iz igre 11/21), Pachulia 11, 9 sk., Dr. Green 9, 7 sk., 7 podaj, Thompson 6 (met iz igre 2/11); Aldridge 28 (met iz igre 11/24), 8 sk., 6 izg. žog, Leonard 26, 8 sk., Ginobili 17, Simmons 12, Da. Green 8

// - igra se na štiri dobljene zmage

Ne spreglejte