Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
24. 12. 2007,
8.22

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Ponedeljek, 24. 12. 2007, 8.22

8 let

Lakovič edina svetla zvezda Barce v Malagi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Slovenski košarkarji so tudi tokrat imeli vidne vlogi pri svojih klubih v najmočnejših evropskih ligah. Jaka Lakovič je sicer blestel v Malagi, a je Barcelona kljub temu izgubila.

Španija: Barcelona je v 13. krogu španskega prvenstva gostovala pri Unicaji in doživela tretji poraz (77:62). Z razpoloženimi domačini je stik držal le Jaka Lakovič, ki je bil s 24 točkami (met za dve 4:9, met za tri 3:7, prosti meti 7:9) najboljši strelec Kataloncev. Za primerjavo lahko omenimo, da je bil drugi najboljši strelec gostov Jordi Trias z osmimi točkami. "Jale" je igral nekaj več kot enaintrideset minut in v tem času še dvakrat uspešno skočil. Granada je do sedme zmage prišla pred domačim občinstvom proti Cajasolu z 81:76. Samo Udrih je za gostitelje igral štiriindvajset minut in tekmo končal s petimi točkami, dvema skokoma in podajama. V nezavidljivem položaju z le dvema zmagama in kar enajstimi porazi še naprej Estudiantes Domna Lorbka. Nekdanji košarkar Uniona Olimpije je na gostovanju pri Fuenlabradi (63:59) srečanje začel od začetka, z enajstimi točkami v petindvajsetih minutah pa je bil drugi strelec Madridčanov.

Italija: Siena pričakovano tudi po 15. krogu italijanskega prvenstva ostaja neporažena. Tokrat so moč branilcev naslova občutili košarkarji zadnjeuvrščenega Vareseja (103:74). Pri gostih je osemindvajset minut dobro igral Aleksandar Ćapin, ki je bil s 17 točkami (met za dve 0:2, met za tri 5:5, prosti meti 2:2) tudi najboljši strelec svoje ekipe. Ob tem pa je tudi enkrat skočil ter podal. V prvi peterki je tekmo začel še en slovenski košarkar Gregor Hafnar. Slednji je na parketu prebil nekaj več kot polovico tekme in desetim točkami dodal dva skoka ter podajo. Erazem Lorbek je pri petem porazu Lottomatice na gostovanju pri Premiati Montegranari (86:78) sodeloval četrtino tekme in zbral deset točk ter štiri skoke.

Rusija: Marko Tušek je k zmagi UNICS-a proti Spartaku (Primorie) (83:64) prispeval devet točk, v dobrih dvajsetih minutah pa je še petkrat skočil in enkrat podal. Moštvo iz Kazana ima po dvanajstih odigranih tekmah na kontu sedem zmag. V dobri luči se je predstavil tudi Uroš Slokar, ki je s Triumphom gostoval pri Spartaku iz St. Petersburga in vknjižil deveto zmago (91:76). "Sloki" je bil blizu dvojnega dvojčka, saj je ob trinajstih točkah ujel še devet odbitih žog. Skupno pa je igral štiriindvajset minut.

Turčija: Fenerbahče Ülker je na gostovanju ni bil kos razpoloženemu Bešiktašu (84:61). Pri turških prvakih sta priložnost za igro dobila tudi oba slovenska košarkarja. Emir Preldžić je pri četrtemu porazu dosegel pet točk, tri manj pa Gašper Vidmar.

Ne spreglejte