Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Četrtek,
29. 1. 2015,
8.15

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Union Olimpija Bayern Brose Baskets Eurocup Aleš Pipan

Četrtek, 29. 1. 2015, 8.15

7 let, 12 mesecev

Košarkarji Olimpije se bodo morali vrniti v Nemčijo

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Za prikazano borbeno predstavo na gostovanju pri Bayernu si košarkarji Olimpije prislužijo pozitivno oceno, a se tudi sami zavedajo, da je bil nemški predstavnik v Eurocupu tokrat zrel za poraz.

Zaradi hitre igre, ki jo goji Bayern, mora biti nasprotnikova obramba še toliko bolj zbrana pri delu. Nemško moštvo se lahko pohvali z 90 dosežnimi točkami v povprečju drugega dela Eurocupa. Drugič zapored jih je toliko doseglo proti Olimpiji, ki je sredi Münchna prikazala dobro predstavo.

Čeprav glavni trener Aleš Pipan ni mogel računati na pomoč prvega organizatorja igre Marka Marinović, ki ima težave s kolki, je njegova ekipa pokazala karakter, a tudi preveč nespametnih napak.

V prvem polčasu je prejela ogromno točk in praktično vseskozi zaostajala. Največji je bil pri 20:33, na odmor pa odšla pri 43:51, čeprav bi lahko bilo tudi drugače, če ne bi mladi Paolo Marinelli v izdihljajih prvih 20 minut naredil nespametne nešportne osebne napake.

Pipan naredil preobrat z nižjo peterko

Se pa je zato hrvaški organizator igre oddolžil v drugem polčasu in skupaj s Halilom Kanacevićem ter Sasujem Salinom priključil ekipi pri 66:66, skupaj s soigralci pa nato še pri 81:82 in 84:86. V zaključku tekme so bili izkušeni domačini bolj zbrani in prišli še do četrte zmage (90:84) v drugem delu skupine K Eurocupa, Olimpija pa ostaja pri uspehu na gostovanju pri Dijonu. Najboljši strelec pri zeleno-belih je bil z 19 točkami Dino Murić, dve manj je prispeval Kanacević, Salin jih je dosegel 12, po devet pa Marinelli in Hristo Nikolov.

Da je Olimpija sploh naredila preobrat, je pripomogla Pipanova odločitev, da zaigra z nižjimi košarkarji in je Alena Omića večji del drugega polčasa pustil na klopi. "Čestitke trenerju Pešiću in Bayernu za zmago. Odigrali smo dobro in hkrati težko tekmo. Zadovoljen sem lahko predvsem z borbo, ki smo jo prikazali v drugem polčasu. V prvem delu tekme nismo prikazali dobre obrambe in naredili smo preveč napak v napadu. Zgrešili smo tudi preveč odprtih metov. V drugem polčasu smo odigrali veliko bolje. Zelo smo si želeli zmage, a bili na koncu prekratki," je po porazu dejal Pipan.

Ključno bo že naslednje gostovanje v Nemčiji

Po štirih od skupno šestih krogih je Olimpija na tretjem mestu z eno zmago. Bayern si je v sredo že zagotovil napredovanje, blizu pa mu je tudi drugi nemški predstavnik v tej skupini. Brose Baskets iz Bamberga ima namreč na svojem računu dve zmagi, povrhu vsega pa je v Stožicah še premagal Olimpijo s šestimi točkami (71:65).

Naslednji teden bo tako za Pipanove izbrance kakor tudi za Bamberg ključna tekma za preboj v TOP 16 tega evropskega klubskega tekmovanja.

Za evropsko nadaljevanje bi moral Brose Baskets, za katerega je v preteklosti igral Boštjan Nachbar - dejal je, da ga je zaradi klubske organiziranosti in druženja z navijači nekoliko spominjal na ligo NBA -, pasti za več kot šest točk, saj bi potem Ljubljančani v zadnjem krogu v Stožicah proti Dijonu sami odločali o svoji nadaljnji usodi. Ob zmagi z manjšo razliko bi bilo namreč veliko odvisno še od tekme zadnjega kroga med nemškima predstavnikoma Bayernom ter Brose Baskets. Ob porazu pa bi se evropska sezona za zeleno-bele končala.

Ne spreglejte