Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sreda,
12. 6. 2019,
15.20

Osveženo pred

4 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,74

Natisni članek

Kevin Durant Golden State Warriors Toronto Raptors

Sreda, 12. 6. 2019, 15.20

4 leta, 10 mesecev

Ko je zvezdnik dal košarki prednost pred zdravjem

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,74
Kevin Durant | Kevin Durant je po mesecu premora le za 12 minut stopil na parket in se spet poškodoval. | Foto Getty Images

Kevin Durant je po mesecu premora le za 12 minut stopil na parket in se spet poškodoval.

Foto: Getty Images

Za športnika je najtežje v trenutku, ko je poškodovan in ne more pomagati soigralcem. Zlasti, ko je na tnalu naslov prvaka. Kevin Durant se je kljub tveganju odločil, da zaigra na peti tekmi finala lige NBA, a je tekmo predčasno končal z novo poškodbo.

Košarkar Golden State Warriors Kevin Durant je bil zaradi težav z mečno mišico izven pogona že mesec. Izpustil je že zadnji obračun konferenčnega polfinala proti Houstonu, nato pa celotno serijo proti Portlandu.

Čeprav so mnogi govorili, da ekipa morda bolje deluje brez njega, se je v velikem finalu proti Toronto Raptros videlo, kako bi jim prišel prav.

Prvih štirih tekem ni igral, nato pa se je odločil, da bo vendarle stopil na parket. Golden State Warriros so proti Kanadčanom zaostajali z 1:3 v zmagah. Toronto je imel tako zaključno žogico, da osvoji prvi naslov prvaka lige NBA.

Košarki je dal prednost, zdravje potisnil na stranski tir, pa čeprav je dobil zeleno luč s strani zdravnikov. A se je po 12 minutah igre vse končalo. Tokrat se je prijel za desno ahilovo tetivo.

Obstaja bojazen, da bi bil lahko odsoten tudi dalj časa, vendar bo pregled z magnetno resonanco pokazal, kako težka je njegova poškodba.

Za Duranta drugačno poletje?

Kevin Durant | Foto: Getty Images Foto: Getty Images "Ne verjamem, da je krivda od kogarkoli, vendar razumem ta svet. Če že morate koga kriviti, krivite mene. Vendarle sem na čelu organizacije," je vidno razočaran dejal predsednik Golden State Warriors Bob Myers.

"Žalost. Težko mi je zanj. Verjamem, da se bo vrnil močnejši. Velik borec je. Pogrešal ga bom. Ni isto, ko ga ni z nami na igrišču," je povedal branilec Bojevnikov Klay Thompson.

Če bi bil Durant zdrav in v pravi formi, bi se Warriors spogledovali s tretjim zaporednim naslovom prvaka. Zlasti, ker je bil že ničkolikokrat mož odločitve tudi v ameriški reprezentanci.

Morebitna daljša odsotnost s parketa bi lahko spremenila njegov tok košarkarske kariere. Letos poleti bi lahko šel na košarkarsko tržnico, klubi pa bi se zanj "stepli". A se bo lahko zgodilo, da bo zdaj izkoristil še preostalo enoletno plačo, ki bi mu navrgla 31,5 milijona dolarjev (27,8 milijona evrov) in ostal pri Warriros.

Še prej pa bo kot gledalec spremljal vsaj še en obračun Golden Stata, ki bo v noči na petek pred domačimi navijači poskušal izsiliti odločilno sedmo tekmo. A imajo svoje načrte tudi pri Torontu, ki bi se rad zapisal v zgodovino kot prvo kanadsko moštvo v ligi NBA z osvojeno lovoriko. Priložnosti imajo še dve.

Ne spreglejte