Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Sreda,
1. 7. 2009,
15.16

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sreda, 1. 7. 2009, 15.16

8 let

Kdo želi v prvo ligo?

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V soboto se bodo na uradnem žrebu zavrtele prvoligaške kroglice, še vedno pa ni jasno, kdo bo zapolnil vrzel, ki je nastala po umiku Zagorja.

Svetovna gospodarska kriza in posledično zmanjševanje sponzorskih vložkov ter zategovanje proračunskih pasov slovenskih športnih kolektivov povzroča te dni nemalo nejasnosti v najmočnejši slovenski košarkarski ligi. Prvoligaški status se zdi kot vroč kostanj, ki kroži med klubi. Tako tri dni pred žrebom za tekmovalno sezono 2009/10 še vedno ni znano, v katerih dvoranah se bo igrala prvoligaška košarka. Vse se je začelo v začetku junija, ko so umik iz 1. SKL napovedali v Košarkarskem klubu Zagorje.

Akcija "kdo želi v prvo ligo", vsaj zaenkrat, ni obrodila sadov. Potem ko sta seznam prvoligašev dopolnila prvak 1. B. lige KK Parklji in trboveljski Rudar kot zmagovalec dodatnih kvalifikacij, v prvoligaški verigi še vedno manjka nesrečni trinajsti člen. Ponujeno vstopnico za ligo UPC so prvi zavrnili v Postojni in Rogaški Slatini. Slednji so očitno ocenili, da še ni napočil trenutek za vrnitev na prvoligaško sceno, Postojnčani pa prav tako niso oddali uradne prijave. Vodstvo tekmovanja je nato potrkalo na mariborska vrata, a tudi pri Braniku niso bili navdušeni nad (ne)pričakovano priložnostjo za vnovičen skok na osrednji slovensko košarkarski oder. Čeprav bi bila ob vidnem nezanimanju klubov dokaj logična rešitev krčenje lige na ducat ekip, pa se iskanje prvoligaša nadaljuje. Vrzel bi utegnili zapolniti na Gorenjskem. Naslednji v vrsti je namreč KK Šenčur, sledi pa kranjski Triglav. Gorenjci še niso uradno ugriznili v prvoligaško jabolko, vseeno pa utegnejo izziv pet minut pred dvanajsto sprejeti v Šenčurju. "Odločitev bo znana kmalu. Trenutno so možnosti za vstop v prvo ligo 70-odstotne," je trenutno klubsko stališče pojasnil predsednik kluba Aleš Puhar.

Prebuja se tudi igralska tržnica

Zanesljivi udeleženci prve lige v sezoni 2009/10 so torej le Union Olimpija, ki bo znova izpustila prvi del, Helios, Krka, Zlatorog, Geoplin Slovan, Hopsi, Luka Koper, Elektra, TCG Mercator, Alpos Šentjur, Parklji in Rudar. V omenjenih klubih se po uvodnem zatišju lotevajo tudi kadrovskih sprememb, čeprav je zaenkrat seznam odhajajočih daljši od okrepitev. Prestopni rok je bil nekoliko bolj pester le v torek, ko so marljivo poslovali predvsem v Laškem in Šoštanju. Tako sta zvestobo Elektri obljubila Tadej Koštomaj in Andrej Pdvršnik. Dres Zlatoroga pa bosta v novi sezoni nosila Jure Pelko in Dražen Bubnić. Napoved bolj živahne igralske tržnice?

Ne spreglejte