Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Petek,
5. 2. 2010,
10.00

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Petek, 5. 2. 2010, 10.00

8 let

Izjemno pomembna obračuna za Olimpijo in Helios

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Do konca rednega dela košarkarske lige NLB je še sedem krogov, tako da bo vsak nadaljnji obračun za Helios ter Olimpijo pomemben - bodisi v boju za obstanek bodisi za uvrstitev na zaključni turnir.

Pred košarkarji Heliosa je eden najpomembnejših obračunov v tej sezoni, saj bi bila domača zmaga proti Zadru izjemno pomembna v boju za obstanek. Dalmatinci imajo nemalo težav – po trenerju Zmagu Sagadinu je odšel tudi Downes. "Pomembno stvar smo dosegli že pred tednom, ko smo v gosteh premagali Hemofarm, a zdaj moramo to kronati še z uspehom nad Zadrom. S tem bi si bržkone z ramen stresli težko breme in si bolj ali manj že zagotovili obstanek v ligi NLB. Ne gre sicer računati, da bodo Zadrčani zaradi lastnih težav lažji tekmec, kvečjemu so lahko bolj nevarni. Tisto, kar smo dosegli v Vršcu, je bilo veliko presenečenje za večino, ne pa tudi za nas, saj igramo vedno bolje. Za Helios pa je zadnja leta postalo že v navadi, da si v končnici sezone rešuje kožo v ligi NLB in morda nas je Hemofarm malo tudi podcenjeval," pred tekmo z Zadrom pravi Željko Zagorac, ki je v zadnjih dveh sezonah zaradi poškodbe bolj poredko stopil na parket.

Igralci Uniona Olimpije pa se v 20. krogu odpravljajo na težko gostovanje k Radničkemu, ki po pravilu veliko bolje igra na domačem terenu kot v gosteh. Trener Jure Zdovc je lahko dobre volje, saj bo imel v Srbiji na voljo vse razpoložljive sile, saj ni na vidiku nobenih poškodb ali zdravstvenih težav. Bodo pa morali zeleno-beli paziti predvsem na mlade košarkarje Radničkega, ki igrajo izjemno agresivno. Takšna igra je bila Olimpiji v tej sezoni že velikokrat trn v peti. Za Ljubljančane pa je zmaga na gostovanju praktično nujno zlo. V tem trenutku držijo četrto mesto, ki še pelje na zaključni turnir najboljše četverice, vendar ima Partizan na petem mestu eno tekmo manj, a boljše razmerje v zmagah in porazih. V zadnjih sedmih krogih "kiksov" tako ne bo smelo biti, v kolikor bodo želeli priti do cilja, ki so si ga v Tivoliju pred sezono zadali.

Ne spreglejte