Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
9. 1. 2008,
18.05

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

Sreda, 9. 1. 2008, 18.05

8 let, 5 mesecev

Ivković novi selektor Srbije?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Po poročanju srbskih medijev je tamkajšnja Košarkarska zveza dosegla načelni dogovor z Dušanom Ivkovićem, ki naj bi tako postal novi selektor srbske izbrane vrste.

Po blamaži na evropskem prvenstvu v Španiji se Zoran Slavnić, podobno kot njegov predhodnik Dragan Šakota, ni dolgo zadržal na klopi Srbije. Voz reprezentančne srbske košarke naj bi iz blata skušal potegniti Dušan Ivković. Slednji je z velikimi črkami zapisan v evropski klubski in jugoslovanski reprezentančni košarki.

Ivković naj bi bil javnosti predstavljen v Beogradu v četrtek. V naslednjih štirih letih - do olimpijskih iger v Londonu - naj bi neuradno skupno prejel približno milijon evrov. Ivković pa bo imel pred sabo le en cilj, to je popeljati srbsko reprezentančno košarko v sam svetovni vrh, saj že od leta 2002 ni zabeležila omembe vrednega rezultata.

"Duda", ki šteje že 65 pomladi, je nazadnje deloval v Rusiji pri moskovskemu Dinamu, še prej pa pri mestnemu tekmecu CSKA-ju. Z Dinamom je osvojil pokal ULEB, leta 1997 pa je na evropski prestol popeljal Olympiacos. Na največjih mednarodnih tekmovanjih je z reprezentanco nekdanje Jugoslavije osvojil tri naslove evropskih prvakov, leta 1990 je bil svetovni prvak, dve leti prej pa srebrni na olimpijskih igrah.

Ne spreglejte