Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Torek,
25. 8. 2015,
17.10

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

Hrvaška

Torek, 25. 8. 2015, 17.10

8 let, 5 mesecev

Hrvati vpoklicali še enega "domačega" Američana, a utrpeli novo poškodbo

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Na treningu hrvaške reprezentance se je poškodoval Marko Tomas, začutil je bolečine v mišici na nogi, podrobnejša diagnoza pa bo znana po dodatnih pregledih.

Marko Tomas v svoji karieri nima sreče s poškodbami. Zaradi njih je že moral izpustiti prvenstvi leta 2009 in 2011, nove težave so se pojavile po ponedeljkovem treningu, ko je začutil bolečine v levi nogi, zdravniška služba pa bo opravila dodatne preglede.

Za zdaj tako še ni znano, ali bo hrvaški selektor Velimir Perasović ostal še brez enega košarkarja. V pripravah na domače prvenstvo (Hrvaška bo gostila skupino C) je Perasović zaradi poškodb že ostal brez naturaliziranega Oliverja Lafayetta in Marka Ramljaka.

Vrača se nekdanji član Cedevite

Hrvaški strateg je na položaju organizatorja igre tako ostal le z Rokom Lenijem Ukićem in Rokom Stipčevićem, zato se je odločil za dodatno zaostritev konkurence z vpoklicem še enega naturaliziranega organizatorja igre Dontayja Draperja, ki je v preteklosti igral za zagrebško Cedevito in za Hrvaško že nastopil na EP 2011 in 2013.

Tomas, v novi sezoni bo nosi dres turške Ankare, je bil na dosedanjih pripravljalnih tekmah, Hrvati so dobili vseh šest tekem, med boljšimi posamezniki, v svoji karieri pa je imel 30-letnik velike težave s poškodbami, med drugim je po strgani Ahilovi tetivi leta 2013 še z vročo glavo dejal, da končuje svojo kariero. Težave ga niso zaobšle niti v zadnji sezoni, ko je prav zaradi težav z mišico na levi nogi izpustil zadnje tri tekme finala hrvaškega prvenstva.

Perasović ima na svojem seznamu 14 košarkarjev, do prvenstva, na prvi tekmi jih čaka tekma s Slovenci, pa bo moral prečrtati še dva.

Ne spreglejte