Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Sobota,
11. 8. 2012,
8.10

Osveženo pred

4 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Dwight Howard Los Angeles Lakers Orlando Magic

Sobota, 11. 8. 2012, 8.10

4 leta, 3 mesece

Howard v ekipi za 98 milijonov: Zdi se neresnično

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
"Torej, Superman je našel svoj dom," je tvital Kobe Bryant. Njegov novi soigralec v vrstah Los Angeles Lakers je postal Dwight Howard. "Zdi se mi neresnično. Končno se je zgodilo."

Los Angeles Lakers so postali morda kar glavni favoriti za šampionski prstan v naslednjih dveh, treh sezonah lige NBA. V kupčiji 12 igralcev med štirimi moštvi so v petek dobili 26-letnega dominantnega centra Dwighta Howarda. Skupaj s Stevom Nashom, Kobejem Bryantom, Ronom Artestom in Paujem Gasolom bodo tvorili eno najbolj zastrašujočih prvih peterk v ligi. "Sem zelo, zelo navdušen. Zdaj imamo priložnost, da postanemo zelo močna ekipa, ekipa, ki bo imela takoj možnost za šampionski prstan," je dejal finalist olimpijskega turnirja Španec Pau Gasol. Lakers bodo imeli tudi najdražje moštvo, saj bodo v sezoni 2012/2013 za plače igralcev dali 98 milijonov ameriških dolarjev. Omejitev proračuna ("salary cap") je v NBA pač zgolj navidezna.

Strokovnjaki so si enotni, da so Orlando Magic za Howarda dobili občutno premalo, a novi športni direktor Rob Hennigan odločitev zagovarja: "Naš glavni cilj je bil obdržati finančno stabilnost kluba in dobro dolgoročno vizijo. Mislimo, da to kupčijo lahko gradimo za prihodnost." Ob štirih povprečnih NBA-igralcih Arronu Afflalu, Alu Harringtonu, Nikoli Vucevicu in Moe Harkless so dobili tri izbore v prvem krogu na naboru. Brez dvoma so se okrepili tako Denver Nuggets kot Philadelphia 76ers. Prvi z Andrejem Igoudalo in drugi z Andrewom Bynumom. "Nimaš vsak dan priložnosti, da dobiš all-star igralca. Je olimpijec, odličen v obrambi in zelo vsestranski. Dobro se bo vklopil v sistem Georga Karla," je o Igoudali, ki je trenutno v Londonu na olimpijskih igrah, dejal športni direktor Denverja Masai Ujiri.

Howard: Kaj bo čez leto dni ... Počakajmo

Mitch Kupchak, športni direktor Lakersov, je zvečer v rumenem dresu s številko 12 že predstavil svojo novo okrepitev. Čeprav Howard še ni privolil v podaljšanje pogodbe in obstaja možnost, da jim naslednje poletje pobegne kot prost igralec, je prepričan, da je pred njimi vrsta uspešnih sezon. "Upamo, da bo čez 10 let na steni visel dres z imenom Dwight Howard." In kaj poreče Dwight? "Zdaj se tu, z Lakersi in samo to je pomembno. Kaj bo čez leto dni ... Počakajmo. Zdaj sem Laker in začenjam z ničle. Vesel sem, da sem tu in samo to je pomembno." Kdaj bo debitiral zanje, ostaja vprašanje. Konec zadnje sezone je imel operacijo hrbta in ni nujno, da bo nared do prve tekme novega prvenstva.

Za Los Angeles Lakers je to največja kupčija po Shaquillu O'Nealu, ki so ga prav tako iz Magicov dobili pred 16 leti. Dwight bo postal naslednji v vrsti all-star centrov kalifornijskega moštva. Ne boji se izziva stopiti v O'Nealove čevlje, pa v čelje Georga Mikana, Wilta Chamberlaina, Kaeema Abdula Jabbarja. "Ne bom tekmoval z njimi. Rad bi bil velik na svoj način. Rad bi spisal svojo zgodovino in danes je prvi dan te zgodovine." Priznava, da še ni dobro dojel, kateri dres nosi. "Zdi se mi neresnično. Končno se je zgodilo. Res sem postal del Lakersov. Ni me še zadelo. Res sem vesel, da sem tu." In mi še težje čakamo na novo sezono!

Ne spreglejte