Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Sreda,
30. 3. 2016,
11.36

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,95

Natisni članek

Goran Dragić Goran Dragić Miami Heat

Sreda, 30. 3. 2016, 11.36

6 let, 7 mesecev

Goran Dragić podaljšal niz, ki traja že osem let

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,95
Goran Dragić Miami Heat | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Lani februarja se je Goran Dragić v menjavi preselil v Miami, 90 tekem pozneje pa so navijači dočakali njegov prvo zabijanje v dresu Vročice in skupno 41., odkar je leta 2008 prišel v ligo NBA.

Odkar je najboljši slovenski košarkar Goran Dragić pred osmimi leti prišel v ligo NBA, je skupno s končnico odigral 581 tekem.

 

V letošnji sezoni je na dobri poti, da se z Miami Heat uvrsti v končnico lige NBA, kjer bi Dragić igral drugič v karieri.

 

Dragić je znan po svoji hitri igri in eksplozivnosti, zato je zanimiv podatek, da, odkar je lani februarja okrepil Miami, še nobenega koša ni dosegel z zabijanjem. 

Še tri zmage za potrditev končnice

Miami do konca rednega dela čaka še devet tekem. Trenutno so na četrtem mestu vzhodne konference, za potrditev končnice pa potrebujejo še tri zmage, ob dobrem nizu pa se lahko prebijejo tudi na tretje mesto, saj ima Atlanta Hawks pred njimi le dve zmagi več, kar bi jim pred končnico omogočilo prednost domačega parketa.

 

 

Proti Jamesu blizu, proti Orlandu mu je uspelo

Blizu prekinitvi suše je bil 191 centimetrov visoki organizator proti Cleveland Cavaliers, kjer je v enem od protinapadov neuspešno poskušal zabiti in nasmejal soigralce na klopi.

 

"Še vedno sta le dve točki. Moram biti pameten. Nisem igralec, ki veliko zabija. Včasih sem v protinapadih vedno zabijal, zdaj pa sem postal košarkar, ki polaga," je še pred tekmo z Orlandom dejal 29-letni Dragić.

 

Nova priložnost se mu je ponudila dve tekmi pozneje, proti Orlandu, ko je znova sam stekel v protinapad in tokrat, po 90 tekmah brez, prvič v dresu Miamija zabil žogo skozi obroč.

 

 

Ni prekinil osem let trajajočega niza

Zadnje zabijanje Dragića je bilo njegovo 41. v ligi NBA, največkrat pa se je na obroč obešal kot član Houston Rockets, ko je v sezoni 2011/12 zabil 12-krat. Zanimiv je tudi podatek, da je v vseh sezonah v najmočnejši ligi na svetu zabil vsaj enkrat, ta niz pa se ne bo prekinil niti letos.

 

Ne spreglejte