Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Petek,
25. 4. 2008,
20.20

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Petek, 25. 4. 2008, 20.20

8 let

"Farmacevti" našli zdravilo za dalmatinske trojke

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Košarkarji Hemofarma so v prvi polfinalni tekmi zaključnega turnirja lige NLB v Ljubljani z rezultatom 81:72 premagali Zadar.

Za Zadar že kar pregovorno velja, da sestavlja ekipe, katerih odlika so predvsem meti za tri točke. Da so v dalmatinskem mestu tudi letos doma pravi ostrostrelci, so v prvi četrtini prve polfinalne tekme tudi nadvse nazorno pokazali.

Dovolj pove podatek, da je Zadar do prvega koša za dve točki prišel šele v deseti minuti. Pred tem pa so belo-modri dosegli šest trojk. Blestel je predvsem Julius Juby Johnson. 26-letni ameriški krilni košarkar je namreč v prvi četrtini kar petkrat zadel izza črte 6,25 m in bil s 16 točkami z naskokom najboljši strelec uvodnega dela tekme. Kljub učinkovitim strelskim vajam pa si Dalmatinci, ki so imeli tudi glasno podporo s tribun, zajetnejše prednosti niso priigrali. Vodili so sicer s štirimi točkami prednosti (20:16), a jim tekmeci iz Vršca niso ostali dolžni. Tudi v drugi četrtini sta se ekipi izmenjavali v vodstvu in druga drugi preprečevali pobeg. Vseeno pa so "farmacevti" našli zdravila proti hrvaškim metom z razdalje, tako da so se bili izbranci trenerja Aleksandar Petrovića prisiljeni pomakniti bolj pod koš.

Po trojki Milivoja Božovića in košu Vladana Vukosavljevića je Hemofarm na začetku tretje četrtine povedel z rezultatom 47:40. Sledil je hiter in predvsem oster dalmatinski odgovor s serijo 14:0. Po petih zaporednih točkah Andreja Štimca, ki je prekinil zadrski post pri metih za tri točke in ob tem še uspešno skakal pod obema obročema, so Hrvati vodili s 54:47. Prvaki iz leta 2005 so tedaj spoznali, da je vrag očitno vzel šalo in vendarle strnili svoje vrste. Po dveh trojkah Milana Macvana in polaganju razpoloženega Slovenca v srbskih vrstah Nebojše Joksimovića so oranžno-beli vnovič povedli (59:57).

Da v Ljubljano niso prišli le na dvodnevni izlet, so košarkarji Hemofarma nadvse odločno pokazali na začetku zadnjega dela. Ekipe, ki jih je v rednem delu sezone dvakrat gladko ugnala, so se lotili z njihovim orožjem, torej s trojkami. Dve je zadel Miljan Pavković, eno je dodal še Stefan Marković. Hkrati so pod obročema zagospodarili tudi srbski centri in še pred polovico zadnje četrtine je najbolj slovenski klub v Srbiji vodil za devet točk (73:64). Petrovićeva peterka se v tistih trenutkih nikakor ni znašla ob obrambni postaviti "farmacevtov". Igralci trenerja Vlada Vukoičića so v napadu sicer storili kopico napak, a jih Zadar nikakor ni znal kaznovati. Potek dogodkov so sicer skušali spreobrniti z meti z razdalje, a žoge nikakor niso našle poti o obroča.

Na koncu so trojke metali 9:35. Za nameček se je na drugi strani razigral še Američan Marshall. Po košu Joksimovića dobri dve minuti pred koncem je Hemofarm vodil že z enajstimi točkami (81:70), tako da je trener Petrović v znak predaje že dvignil roki.

Ne spreglejte