Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
21. 10. 2008,
8.32

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

Torek, 21. 10. 2008, 8.32

8 let, 5 mesecev

Dragiću kar 41 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Medtem ko je član Sacramenta Beno Udrih zaradi poškodbe izpustil tekmo predsezone s Portlandom, pa je bil Goran Dragić ob zmagi Phoenixa nad Charlotte Bobcats deležen največje minutaže med "sonci".

Beno Udrih je zgolj s klopi za rezervne igralce spremljal poraz njegovega Sacramenta proti Portlandu. Nezaželeni "DNP" (ni igral) v statistiki si je prislužil zavoljo vnovičnih težav z desnim kolkom. Vseeno klubski zdravniki "kraljev" zatrjuje, da bo Savinjčan nared za začetek sezone severnoameriške poklicne lige NBA. Slednjega se nadvse veseli tudi novinec onstran Atlantika, Goran Dragić. "Gogi" je namreč v tekmah predsezone deležen velike pozornosti trenerja Terryja Porterja, po poškodbi Steva Nasha pa mu je namenjena celo vloga v prvi peterki.

V peti tekmi predsezone je Phoenix z rezultatom 111:108 po dveh podaljških premagal Charlotte Bobcats. Med enajstimi košarkarji Phoenixa je bil prav Dragić deležen z naskokom največje minutaže. V igri je prebil kar 41 minut in 5 sekund. V tem času je ob dokaj nenatančnem metu (za 3 točke 0:3, za 2 točki 3:6, prosti meti 2:3) dosegel 8 točk. Ob tem so mu v statistiko vpisali še 5 skokov, 8 asistenc in en blokiran met. Med njegovimi soigralci je bil sicer najbolj razigran robustni Shaquille O'Neal, ki je v 27 minutah dosegel 18 točk in ujel 9 odbitih žog.

Ne spreglejte