Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
16. 12. 2014,
14.44

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Torek, 16. 12. 2014, 14.44

8 let, 5 mesecev

Damir Grgič bo selektor ženske košarkarske reprezentance

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Izvršni odbor Košarkarske zveze Slovenije je določil, da bo žensko reprezentanco v prihodnje vodil Damir Grgič, ki bo hkrati tudi trener deklet do 18 let.

Te leta 2015 čaka domače evropsko prvenstvo, ki bo od 30. julija do 9. avgusta 2015 v Celju, Slovenija pa bo na njem nastopila z zelo nadarjeno generacijo.

Isti dan je na sedežu KZS potekala tudi seja strokovnega sveta, na katerem je poročilo o delu moške članske reprezentance predstavil selektor Jure Zdovc, ki je ekipo vodil na svetovnem prvenstvu v Španiji in jo bo tudi prihodnje leto na evropskem prvenstvu. Strokovni svet je na poročilo podal pozitivno mnenje, obenem pa dodal, da sta bili igra na SP 2014 in tehnična priprava igralcev odlični ter da je bila ekipa na zunanjih položajih konkurenčna vsem preostalim reprezentancam.

Strokovni svet je pohvalil odločitev strokovnega štaba reprezentance, da se ta ni odločil za kalkulacije na tekmi predtekmovanja SP proti Angoli, prav tako pa odločitev Košarkarske zveze Slovenije, da ustanovi B-člansko reprezentanco, prek katere so nekateri igralci prejeli nove delodajalce, drugi pa so imeli boljšo odskočno desko za uvrstitev v A-reprezentanco. Izvršni odbor je imenoval še nekaj trenerjev mlajših selekcij. Fantje do 20 let bo vodil Damjan Novaković, fante do 18 let Aleksander Sekulić, ekipo do 16 let pa Dejan Čikić. Za dekleta do 16 let bo skrbel Stojan Fink.

Ne spreglejte