Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
1. 11. 2008,
12.05

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sobota, 1. 11. 2008, 12.05

8 let

Celjankam še tretji zaporedni poraz

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Košarkarjice celjskega Merkurja so v četrtekm krogu jadranske Multipower lige izgubile proti Gospiću z 69:74 (25:21, 37:45, 59:59).

Košarkarice Merkurja so v tretjem nastopu v letošnji jadranski ligi doživele še tretji zaporedni poraz, čeprav so tokrat prikazale svojo najboljšo igro v tem tekmovanju. Merkur je odlično odprl tekmo in v prvi četrtini vodil že za deset točk (21:11). Krizne minute Merkurja so sledile v drugi četrtini po conski obrambi domačink in seriji sumljivih odločitev hrvaške sodniške trojke, ki je bila tokrat več kot očitno na strani gostiteljic. Debelo po koncu prvega polčasa so sodniki celjskemu trenerju Željku Ciglarju dosodili tehnično napako in tako se je drugi polčas (+8 za Gospić) začel z dvema prostima metoma in žogo s strani za gostiteljice.

Tudi po zaostanku dvanajstih točk v tretji četrtini se Celjanke niso predale. Z veliko bolj gibljivo in agresivno obrambo kot v prvem delu so hrvaške podprvakinje najprej ujele, nato pa nekajkrat vodile s šestimi točkami naskoka. Merkur je bil v prednosti vse do minute in pol pred koncem, ko so gostiteljice izkoristile nekaj odločitev hrvaških delilcev pravice, Celjanke pa so v zadnji minuti naredile tudi dve nepotrebni napaki (Tardy, Ciglar). Dobro tekmo je znova odigrala najmlajša v celjski zasedbi Nika Barič (27 točk), Lakrishi Brown pa je ponovno uspel dvojni dvojček (11 točk, 10 skokov). Na drugi strani je Marija Vrsaljko dvajsetim točkam dodala deset skokov, obe organizatorki igre Martina Gambiraža in Anda Eibele sta zadeli vseh pet gospićevih trojk. Pri Merkurju ni nastopila poškodovana Eva Komplet.

Naslednji konec tedna bodo Celjanke v svoji dvorani gostile ekipo zagrebškega Medveščaka.

Ne spreglejte