Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
18. 2. 2008,
8.13

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Ponedeljek, 18. 2. 2008, 8.13

8 let

Ćapin in Tušek strelsko razpoložena

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Tokrat je bilo v prvenstvih po Evropi kar nekaj razpoloženih slovenskih košarkarjev, najbolj pa sta izstopala Aleksandar Ćapin in Marko Tušek.

Španija: Granada je v 21. krogu španskega prvenstva morala doma priznati premoč ekipi Leon (87:92). Pri dvanajstem porazu je dvajset minut sodeloval tudi Samo Udrih, ki je dosegel šest točk, dva skoka in podajo. Unicaja na domačem parketu ni imela večjega dela z Estudiantesom (87:71). Domen Lorbek pa pri šestnajstem porazu moštva iz prestolnice ni sodeloval. Tako se je od slovenskih košarkarjev zmage veselil le Jaka Lakovič, ki je z Barcelono doma premagal Valladolid (69:62). To je za Katalonce druga zaporedna zmaga pod vodstvom novega trenerja Xavierja Pascuala. Slovenski reprezentant je pri petnajsti zmagi igral devetnajst minut. Strelsko ni bil preveč razpoložen, saj je zgrešil vseh šest poizkusov meta iz igre, uspel pa je le dvakrat skočiti in enkrat podati.

Italija: Varese je v 23. krogu italijanskega prvenstva v Bologni namučil Upim (Fortitudo) (85:81). Gregor Hafnar za zadnjeuvrščeno ekipo, ki je doslej zabeležila le štiri zmage, ni nastopil. Lottomatica je na gostovanju pri moštvu Pierrel Capo d'Orlando (82:71) zabeležila osmi poraz in tako padla na peto mesto na lestvici. Erazem Lorbek je bil s 13 točkami (met za dve 5:10, met za tri 0:1, prosti meti 3:4) tretji najboljši strelec Rimljanov. V pol ure igre pa se je izkazal še z desetimi skoki.

Grčija: Veliki derbi 16. kroga grškega prvenstva je bil odigran v Pireju, kjer sta si nasproti stala največja rivala Olympiacos in Panathinaikos. Nekoliko presenetljivo lahke zmage (82:64) so se veselili branilci naslova, ki tako še naprej ostajajo neporaženi. Sani Bečirovič tokrat ni dobil veliko priložnosti za dokazovanje, saj je v šestih minutah v statistiko vpisal le en zgrešeni met iz igre. Panionios se je tokrat doma poigral z AEP Olympiaso (95:67). Največ zaslug zato pa je imel Aleksandar Ćapin. Slednji je bil s 17 točkami (met za dve 4:4, met za tri 3:5), šestimi podajami in dvema skokoma v osemindvajsetih minutah prvo ime tekme. Panionios je z deseto zmago sedaj četrti. Zmage se je veselil tudi Dejan Hohler, ki je z Egaleo slavil pri AEL-u (79:69). Slovenski organizator igre je k deveti zmagi v petnajstih minutah prispeval štiri točke in eno podajo.

Rusija: Moskovski Triumph je doma v 18. krogu ruskega prvenstva za točko klonil proti Himkiju (64:65). Uroš Slokar je bil v pol ure igre eden vidnejših na parketu, saj je za četrtouvrščeno ekipo zbral 10 točk (met za dve 5:8, met za tri 0:1) in dve podaji. Pri domači zmagi UNICS-a proti ekipi Universitet-Ugra (108:73) pa je vidno vlogo odigral Marko Tušek. Slednji je v polovici igralnega časa dosegel 16 točk (met za dve 2:4, met za tri 4:5) in ujel pet odbitih žog. Moštvo iz Kazana se s to zmago nahaja na petem mestu. Na vrhu pa z le enim porazom in tekmo manj ostaja CSKA, ki je brez Matjaža Smodiša doma premagal Sibirtelekom (130:61).

Turčija: V Turčiji so odigrali tekme 20. koga košarkarskega prvenstva. Turk Telekom je pri Banvitsporju doživel šesti poraz (125:87). Ivica Jurković je za goste dosegel dve točki. Štirinajste zmage so se veselili košarkarji Fenerbahče Ülkerja, ki so doma premagali Alpello (83:61). Pri branilcih naslova in trenutno četrtouvrščeni ekipi sta se izkazala tudi oba Slovenca. Emir Preldžić je ohranil dobro formo iz evrolige in dosegel 12 točk, Gašper Vidmar pa devet.

Ne spreglejte