Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Torek,
1. 11. 2011,
9.12

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Torek, 1. 11. 2011, 9.12

8 let

Boleč udarec bo naredil Škofjo Loko še bolj trdno

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Žensko košarkarsko tekmovanje je minuli teden izgubilo Odejo iz Škofje Loke, ki je po sili razmer praktično ostala brez članske ekipe. A na Gorenjskem že kujejo načrt za hiter povratek.

Težave so se pojavile, ko je pet članskih igralk zapustilo klub. Maja Bošnjak je med drugimi odšla v Celje, Manca Hafner in Alma Salkič v Triglav ter Ajda Gabrovšek v Italijo. Tako je Odeja ostala brez nosilk igre, povrh vsega pa so ekipo doletele še poškodbe. "Imamo veliko mladink, kadetinj in starejših pionirk, ki pa ne smejo igrati - tudi če so stare 15 let in perspektivne. Da bi dokupili igralke iz Ljubljane ali tujine, pa nimamo sredstev. Mlajše smo nato priključili prvi ekipi. Prejšnji teden so se nato pojavile še poškodbe ter zdravstvene težave. Nekateri starši nato niso pustili tistih mlajših, da bi odšle na gostovanja v daljše kraje, saj so imele šolo naslednji dan, vrnile pa bi se domov šele okoli polnoči. Zadnji teden je bil podoben položaj. Imeli smo le pet igralk. Eno smo dodatno prepričali in bi jih imeli šest, a se nam je nato v ponedeljek ena poškodovala. Da bi se nam to dogajalo celotno sezono, se nam ne zdi pošteno do ostalih ekip. Ne bi imelo niti pretiranega smisla, da bi mlade izgubljale za 60-80 točk, kar ne bi bilo dobro za njihov nadaljnji košarkarski razvoj," je sprva o težavah, ki so se prikradle v škofjeloški klub, povedal član upravnega odbora kluba Anže Kalan.

Prvi steber naj bi bile nekdaj nune

Verjetno se spomnite, da je bila ženska košarka nekdaj v Škofji Loki na bistveno višji ravni. Košarkarice so igrale denimo tudi v evropskem pokalu Liliane Ronchetti - moški so tekmovali v pokalu Radivoja Korača. Škofjeločanke so prav tako krojile slovenski vrh. Sicer pa naj bi se ženska košarka začela igrati v tem gorenjskem kraju leta 1936. Takrat naj bi jo igrale nune, kakor pišejo zapiski Mika Pavloviča. Košarka je torej v krvi Škofjeločank že skoraj 80 let. "Grozno nam je, da se je to zgodilo. Ampak to je stvar le letošnje sezone. Ne mislimo končati dela. Imamo veliko mladinskega potenciala in iz tega bazena bomo v prihodnji sezoni sestavili člansko ekipo," je hiter povratek napovedal Kalan.

Jadranska liga je motiv, a ni sredstev

Dejstvo namreč je, da je v Sloveniji le ena ženska liga in se zato vsako leto ekipe na novo prijavljajo v prvenstvo, zato bodo ta korak naredili tudi pri Odeji, za katero so svoj čas med drugimi igrale vsem starejšim ljubiteljem košarke znana Zora Malacko, Neva Kalan, Ajda Gabrovšek ter Teja Oblak. "Škofja Loka je valilnica mladih košarkaric, vendar nimamo sredstev, da bi se denimo odločili za skok v jadransko ligo," je še skrite želje za žensko člansko ekipo povedal Kalan, ki je vesel, da bo trener Đorđe Đokić še naprej skrbel za mlajše selekcije in bo kajpak sestavljal tudi člansko ekipo za prihodnjo sezono.

Ne spreglejte