Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sreda,
12. 8. 2015,
17.09

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Zoran Dragić NBA Miami Heat Boston Celtics Evropa

Sreda, 12. 8. 2015, 17.09

7 let, 12 mesecev

Ali se Zoranu Dragiću nasmihata kar dve plači?

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Največkrat omenjeni slovenski košarkar v zadnjih dneh Zoran Dragić čaka na razplet zgodbe v ZDA. Obstaja velika verjetnost, da se za eno leto vrne v Evropo in zajame zalet za vrnitev v NBA.

Videti je, da se Zoranu Dragiću prihodnja sezona lige NBA odmika. Najprej so ga pri Miami Heat zaradi preseženega proračuna poslali v Boston, saj bi morali v nasprotnem primeru plačati ekstremni luksuzni davek, Celtics pa so ga zdaj odpustili.

"V Bostonu bi bil 14. ali 15. igralec, kar pa ne želim"

Od tega trenutka dalje je začel teči 48-urni čas (izteče se danes, op. p.), v katerem lahko klubi prevzamejo Zoranovo pogodbo v višini 1,6 milijona dolarjev (1,4 milijona evrov bruto), sicer mu jo mora Boston izplačati, kar pa ne bo predstavljalo težave, saj so denar za Zoranovo plačo že dobili od Miamija.

"Miami me je dal stran, ker je imel težave z luksuznim davkom. Od novincev sem imel dosti večjo pogodbo. Na žalost so me poslali v Boston, kjer sem želel vedeti, kaj si od mene želijo. Dejali so, da lahko ostanem na trening kampu, vendar bi bil 14. ali 15. igralec, česar pa ne želim. Ne bi rad, da se mi ponovi lanska sezona," je Zoran povzel zadnje dogodke.

Če bo odšel v Evropo, bo dobil dvojno nakazilo

Njegovo izhodišče pri iskanju klubov v NBA ni najboljše, saj bi mu ti težko zagotovili mesto med dvanajsterico, ki ima med sezono več prostora na parketu, saj so moštva že zapolnila najbolj ključna mesta.

"Moja želja je, da ostanem v NBA. Če to ne bo mogoče, se bom vrnil v Evropo. Zame to ne bo korak nazaj, kvečjemu naprej. Lažje bi prišel nazaj v NBA po dobri sezoni v evroligi. Če me ne bo nobena ekipa vzela, bom eno leto v Evropi in šel nazaj v ligo NBA. Ne bom dolgo čakal, ker ima dosti klubov v Evropi ekipe že sestavljene. Verjetno bo v tednu dni že jasno," je Zoran dal vedeti, da obstaja velika možnost, da bo po evropskem prvenstvu ostal na stari celini.

Morda je zanj celo najbolj pametno, da v prihodnji sezoni igra v elitni evroligi. Tako bi prejel kar dvojno plačo. Najprej bi mu Boston nakazal 1,6 milijona dolarjev, nato bi mu plačo dodelil še delodajalec v Evropi, spet bi prebil na parketu veliko minut in se nato vrnil, kamor ga srce vleče. In ker so njegove košarkarske storitve v naših koncih zelo iskane, si lahko obeta odhod k velikem evropskem klubu – že lani naj bi ga med drugim hotel sloviti CSKA.

Ne spreglejte