Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sreda,
3. 12. 2014,
23.00

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Union Olimpija Aleš Pipan

Sreda, 3. 12. 2014, 23.00

8 let

Aleš Pipan ukazal izbris spomina

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Prepričljiva zmaga z 89:67 proti Szolnokiju je Unionu Olimpiji prinesla podaljšano bivanje v Eurocupu, v katerem Ljubljančane čaka nov paket šestih tekem.

Tako v taboru Olimpije kakor tudi pri Szolnokiju imajo težave s poškodbami, a v ljubljanskih vrstah ni bilo videti, da jim kaj ali kdo manjka. Odigrali so odlično tekmo in si po zaslugi delnega izida 20:2 v drugi četrtini priigrali prednost dvajsetih točk, ki so jo nato nadzirali do konca dvoboja.

S peto zmago v Eurocupu so si izbranci Aleša Pipana dva kroga pred koncem že zagotovili napredovanje v drugi del tega tekmovanja, kar jim je uspelo že lani.

"Z zmago smo uresničili naš prvi cilj. Začeli smo v krču. Tako v napadu kakor tudi v obrambi se nismo mogli sprostiti. Gostje so takrat še držali stik z nami. Ko smo stopili na plin in zaigrali bolje v obrambi, smo lahko prekinjali tekmečeve napade, stekla pa je tudi naša tranzicija. Prav tako smo bili natančni pri metu z razdalje. Zasluženo smo zmagali. Mogoče smo zmagali še celo lažje, kot smo pričakovali. Sem pa fantom že v garderobi takoj po tekmi povedal, naj izbrišejo to zmago in se že obrnejo proti soboti, ko bomo s Szolnokijem igrali še v ligi ABA. Pomembno bo, da bomo nastopili z isto željo, v teh dveh dneh pa preučili pasti tekmeca," je po uspehu povedal Pipan, ki se zaveda, kakšno vrednost bi imela zmaga proti Madžarom v ligi ABA.

Za napredovanje iz skupine je Ljubljančanom čestital tudi trener Szolnokija Dragan Aleksić, ki je v Stožicah pogrešal zlasti Američana Lazerica Jonesa: "Tako Olimpija kot mi imamo težave s poškodbami. Za našo ekipo je ta ritem pretežak. Potovanja so naporna. V prvi četrtini smo bili še sveži, nato pa je Olimpija zaigrala agresivneje in si priigrala dvajset točk prednosti. Takrat je bilo konec tekme. Olimpija si je zaslužila napredovanje, saj je na gostovanju premagala Bešiktaš, nato tudi nas, doma pa med drugim Zenit. Olimpiji želim čim več sreče v nadaljevanju tekmovanja."

Ne spreglejte