Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Torek,
11. 8. 2015,
13.09

Osveženo pred

7 let, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Klemen Prepelič Jure Zdovc

Torek, 11. 8. 2015, 13.09

7 let, 11 mesecev

"Alarm je bil, vendar toliko naprej ne razmišljamo"

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Slovenski selektor Jure Zdovc v pripravljalnem obdobju veliko minut na parketu namenja Klemnu Prepeliču, ki pravi, da si jih skuša izboriti na treningu.

Torek je v slovenski košarkarski reprezentanci namenjen počitku in druženju z družino, zato ga bodo igralci s pridom izkoristili ter se nato v sredo spet podali v piljenje taktičnih različic za evropsko prvenstvo, ki se bo začelo 5. septembra.

V ponedeljek so prispeli iz Rige, kjer so odigrali tekmi proti Poljski (98:97) in Latviji (66:72). Zadnja je z občutno okrnjeno zasedbo presenetila izbrance Jureta Zdovca, ki so se tako v Slovenijo vrnili s poljskim skalpom.

Tudi tokrat je veliko časa na parketu prebil Klemen Prepelič, ki mu selektor namenja veliko pozornosti. Proti Poljski je igral kar 30 minut: "Zadovoljen sem, da lahko veliko igram. Na treningih in tekmah se borim. Delam, kar od mene zahteva Jure. On tudi odloča, kdo bo koliko igral."

"Danes zna vsak igrati košarko"

Kot pravi sam, ga je Latvija v nedeljo presenetila, saj ni pričakoval, da bo s takšno zasedbo povzročila toliko težav: "Tekmi v Rigi sta bili različni. Ena je bila zelo napadalna, druga bolj obrambna. Naučili smo se, da ne smemo nikogar podcenjevati. Latvija nas je praktično premagala z drugo ekipo. Proti Poljski smo realno vodili celotno tekmo, Latviji pa smo skoraj nenehno gledali v hrbet. Danes zna vsak igrati košarko. Poljska ima kakovostno prvo peterko, Latvija pa je tudi z drugo ekipo pokazala, da se razvija. Na prvenstvu bo nevarna."

In prav Latvija bo lahko eden od mogočih slovenskih nasprotnikov v drugem delu evropskega prvenstva, če se obe izbrani vrsti uvrstita vanj, saj se njuni skupini križata. Morda prav zaradi tega niso zaigrali z vsemi najboljšimi možmi? "Morda … Je pa to za nas alarm. A o drugem delu prvenstva sploh ne razmišljamo, saj bomo igrali tekmo za tekmo," odgovarja Prle.

Ne spreglejte