Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
27. 7. 2008,
18.17

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Nedelja, 27. 7. 2008, 18.17

8 let, 5 mesecev

Špilak zadovoljen s formo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
S 5. etapo se je končala 8. kolesarska dirka Brixia Tour (2.1) katere zmagovalec je postal sedemindvajsetletni Santo Anza. Simon Špilak zadovoljen s trenutno formo.

V zadnji 184 kilometrov dolgi etapi je o zmagovalcu odločal ciljni šprint glavnine v katerem je slavil Mattia Gavazzi. Na dirki prve kategorije sta slovenske barve branila Gorazd Štangelj in Simon Špilak. Oba kolesarja sta glede na dejstvo, da jima je to prva dirka po daljšem premoru, solidno nastopila.

''Zadovoljen sem saj čutim, da sem vsak dan boljši. Dirka je bila izjemno zahtevna saj so bile hitrosti velike tako na ravnini kot v klanec. Sedaj bom do odhoda v Peking opravil še nekaj treningov,'' je povedal Špilak, ki bo v Pekingu nastopil v posamični vožnji na čas in cestni preizkušnji.


Rezultati 5. etape, Pisogne – Boario Terme, 184 km:

1. Mattia Gavazzi (Ita) Preti Mangimi 4;11:09 2. Danilo Napolitano (Ita) Lampre 3. Simone Cadamuro (Ita) Nippo-Endeka 4. Enrico Rossi (Ita) NGC Medical 5. Davide Vigano (Ita) QuickStep 6. Elia Rigotto (Ita) Milram 7. Claudio Corioni (Ita) Liquigas 8. Daryl Impey (JAR) Barloworld 9. Roberto Ferrari (Ita) LPR Brakes 10. Laurent Beuret (Švi) NGC Medical vsi isti čas … 52. Gorazd Štangelj (Slo) Liquigas +0:09 65. Simon Špilak (Slo) Lampre 0:12

Ne spreglejte