Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
18. 3. 2008,
15.02

Osveženo pred

8 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Torek, 18. 3. 2008, 15.02

8 let, 4 mesece

Špilak v ekipi za Belgijo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Slovenski kolesar Simon Špilak, ki nastopa za ekipo Lampre, bo v prihodnjem tednu nadaljeval z dirkami. Uvrstili so ga namreč v ekipo za dirke po Belgiji.

Po sijajni predstavi na dirki Pariz-Nica ga je vodstvo ekipe uvrstilo v ekipo, ki bo nastopala na enodnevnih dirkah v Belgiji. ''Vodstvo ekipe je bilo zadovoljno z mojim nastopom na dirki. Tudi sam sem vesel, da sem uspel teden dni dolgo dirko končati v tako visokem ritmu. Danes nisem opravil treninga, saj imam odmor. Prihodnji teden odpotujem v Belgijo kjer naj bi nastopil na treh dirkah. Počutim se dobro in ne pričakujem, da bodo dirke v Belgiji potekale na tako lepih cestah kot sem dirkal prejšnji teden,'' je za Sportal povedal Simon Špilak.

Špilaka v nadaljevanju sezone čakajo nastopi na naslednjih dirkah: 29. marca bo nastopil na dirki E3 Prijs Vlaanderen (1.HC), 30. marca na dirki Brabantse Pijl (1.1), 1. aprila bo štartal na etapni dirki Dreidaagse De Panne (2.HC). Sledita nastopa na dirki Po Flandriji (6. april) ter nastop na dirki Gent-Wevelgem (9. aprila). V maju bo nastopil na etapni dirki Po Kataloniji ter nato na dirki Po Sloveniji in državnem prvenstvu.

Da v Belgiji Špilak ne bo osamljen bo poskrbel Borut Božič. Kolesar ekipe Cycle Collstrop verjetno ne bo odpotoval na dirko Cholet-Pays de Loire, ki bo na sporedu ta konec tedna v Franciji. Vsekakor pa bo nastopil na naslednjih dirkah: Dwars door Vlaanderen (26. april), E3 Prijs Vlaanderen, Dreidaagse De Panne ter na dirki Gent-Wevelgem. Vprašljiv je še nastop na dirki Po Flandriji.

Ne spreglejte