Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
1. 4. 2008,
18.24

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Torek, 1. 4. 2008, 18.24

8 let

Špilak sijajen sedmi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V Belgiji je potekala prva etapa kolesarske dirke Tri dni de Panna (2.HC). Zmagovalec je postal Enrico Gasparotto, Simon Špilak je bil sedmi, Borut Božič je dvakrat padel.

Iz dirke v dirko se potrjuje dejstvo, da je Špilak odlično pričel svojo prvo profesionalno sezono. V današnji 192 kilometrov dolgi etapi je odločilen pobeg 25 kilometrov do cilja uspel Gasparottu. Kolesar Barloworlda je bil vse do cilja v begu s še tremi kolesarji, ki so se v zadnjih petih kilometrih v medsebojnem boju borili za najvišja mesta. Špilak je v cilj pripeljal v drugi ubežni skupini. "Današnja etapa je bila zahtevna in nevarna. Vseskozi so se dogajali padci, katerim sem se srečno izognil. Etapa se je odločila v zadnjem krogu. Več kot sedmo mesto nisem mogel iztržiti,'' je za Sportal povedal šele 21- letni Špilak. Kako odlično je nastopil v današnji etapi pove dejstvo, da je premagal kapetana ekipe Lampre in lanskega zmagovalca dirke Alessandra Ballana.

Borut Božič danes ni imel niti kančka sreče. ''Kar dvakrat sem se znašel na tleh. Moral sem menjati kolo, kar je bil eden izmed razlogov, da sem zaostal za najboljšimi. Nisem zadovoljen, a tako pač je. Na tem terenu vlada pravi boj za vsak centimeter asfalta,'' je za Sportal po prihodu v cilj dejal Borut Božič, ki se je boril za svoj košček asfalta s kar 179 kolesarji. Jutri bo na sporedu 228 kilometrov dolga etapa, ki bo ključna predvsem za Špilaka. V primeru, da zadrži prednost pred tekmeci, ki si jo je priboril danes, bo imel v četrtek popoldne odlično priložnost, da potrdi sijajno uvrstitev. Na sporedu bo namreč 13.7 kilometra dolga posamična vožnja na čas. Božič bo pa priložnost iskal v četrtkovi dopoldanski etapi, ki se tradicionalno zaključi s ciljnim šprintom glavnine. Leta 2001 je slavil Zoran Klemenčič.


Rezultati 1. etape, Middelkerke-Zottegem, 192 km:

1. Enrico Gasparotto (Ita) Barloworld 4;58:11 2. Luca Paolini (Ita) Acqua Sapone-Caffe M. 3. Manuel Quinziato (Ita) Liquigas 4. Niki Terpstra (Niz) Team Milram vsi isti čas 5. Bernhard Eisel (Aut) High Road +0:14 6. Baden Cooke (Aus) Barloworld 7. Simon Špilak (Slo) Lampre vsi isti čas 8. Joost Posthuma (Niz) Rabobank 0:16 9. Alessandro Ballan (Ita) Lampre 0:29 10. Kurt Hovelynck (Bel) Topsport Vlaanderen isti čas … 136. Borut Božič (Slo) Cycle Collstrop 17:11

Ne spreglejte