Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
1. 12. 2012,
17.27

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sobota, 1. 12. 2012, 17.27

8 let

RCS Sport bo januarja objavil ekipe za svoje dirke

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Italijanski RCS Sport bo 8. januarja 2013 objavil seznam ekip, ki bodo nastopile na kolesarskih dirkah, ki jih organizirajo. Za etapne dirke štiri, za enodnevne sedem povabil.

RCS Sport, ki organizira etapno dirko po Italiji (2.WT), etapno dirko od Tirenskega do Jadranskega morja (2.WT) ter enodnevne dirke Strade Bianche (1.1), Milano-San Remo (1.WT), Po Piemonteju (1.HC) ter Po Lombardiji (1.WT), bo imena ekip, ki bodo nastopile na omenjenih dirkah, objavil 8. januarja 2013. Že čez teden dni bo znanih 18 ekip, ki bodo v prihajajoči sezoni nastopale s Pro Team licenco. Ekipe s to licenco bodo lahko nastopile na vseh dirkah Svetovnega koledarja (World Tour). To pomeni, da imajo tudi zagotovljen nastop na dirki po Italiji, dirki od Tirenskega do Jadranskega morja ter enodnevnih dirkah Milano-San Remo in dirki Po Lombardiji. Na omenjene dirke bo organizator lahko povabil le nekaj ekip, medtem ko bo za nastop na dirki Strade Bianche ter Po Piemonteju lahko vse ekipe izbral sam. Slednji namreč nista del Svetovnega koledarja v katerem je za prihodnjo sezono 29 dirk.

Poleg tega, da bo na dirki po Italiji nastopilo osemnajst ekip s Pro Team licenco, je znano tudi, da bodo na dirki nastopili tudi kolesarji ekipe Androni-Giocattoli, ki so si nastop zagotovili po zaslugi letošnje zmage v skupnem seštevku točkovanja dirk, ki so štele za italijanski pokal. Ostanejo le še tri ekipe, ki bodo na dirki nastopile po zaslugi povabila organizatorjev. Verjetno je tudi, da bo eno od treh preostalih vabil, dobila ekipa Argos-Shimano ali ekipa Saxo Tinkoff. Ena od omenjenih dveh ekip naj bi namreč ostala brez Pro Team licence za leto 2013. Veliko bo znanega že 10. decembra, zagotovo pa bo vse znano 8. januarja 2013.

Ne spreglejte