Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
15. 8. 2008,
9.15

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natisni članek

Petek, 15. 8. 2008, 9.15

8 let, 5 mesecev

Rabobank se je razšel z Dekkerjem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Triindvajsetletni nizozemski kolesar Thomas Dekker z današnjim dnem ni več član ekipe Rabobank. Obe vpleteni stranki sta sporazumno prekinili pogodbo.

Vzrok, da je vodstvo Rabobanka prekinilo pogodbo z največjim upom nizozemskega kolesarstva, se je pojavil že junija, ko je Mednarodna kolesarska zveza objavila, da je Dekker eden izmed kolesarjev z nenormalnimi krvnimi vrednostmi. Sledil je ukrep s strani vodstva ekipe, ki Dekkerja ni hotelo poslati na dirko po Franciji. Ekipa ima od lani, ko je imela težave z Dancem Michaelom Rasmussenom zelo striktno politiko v boju proti dopingu. Slednja je tudi pripeljala do predčasne prekinitve pogodbe z Dekkerjem, ki je imel z Rabobankom veljavno pogodbo do leta 2010.

Dekker lahko že jutri prestopi v novo ekipo, a je njegov mendžer Martijn Berkhout že zavrnil namigovanja, da naj bi njegov varovanec prestopil v ekipo Garmin-Chipotle H30. Dekker, ki je leta 2006 slavil na dirki Tirreno-Adriatico in lani na dirki Po Romandiji, se je po šestih letih razšel z Rabobankom. Vsekakor bo zelo težko dobil mesto v kateri izmed boljših ekip, saj jih ni veliko, ki bi želele imeti v svojih vrstah kolesarje, ki lahko ''pokopljejo'' celo ekipo zaradi vpletenosti v doping.

Ne spreglejte