Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
1. 6. 2014,
19.38

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Nedelja, 1. 6. 2014, 19.38

8 let

Mugerli znova drugi na dirki za Veliko nagrado Južne Koroške

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Italijan Andrea Pasqualon je zmagovalec 27. enodnevne kolesarske dirke za Veliko nagrado Južne Koroške (1.2). Na 2. in 3. mestu sta dirko končala Slovenec Matej Mugerli in Markus Eibegger.

Na 194 kilometrov dolgi krožni dirki (8 krogov) je nastopilo 174 kolesarjev, med katerimi je bilo kar 28 Slovencev. V majici vodilnega v točkovanju dirk avstrijskega pokala (Tchibo Top.Rad.Liga) je nastopil Jan Tratnik (Amplatz-BMC), ki je imel zahtevno nalogo. Po pričakovanjih se je dirka končala s ciljnim šprintom, v katerem je prvo letošnjo zmago slavil 26 letni Andrea Pasqualon. Član italijanske ekipe Area Zero je predviden tudi za nastop na letošnji kolesarski dirki Po Sloveniji. Tako kot lani je dirko na 2. mestu končal Matej Mugerli, medtem ko sta se v deseterico najboljših uvrstila še Jan Tratnik in Andi Bajc, ki sta zasedla 7. in 9. mesto.

"Žal nisem uspel zmagati saj me je Italijan prehitel praktično na ciljni črti. Ekipa je znova odlično delovala in mi pripravila odličen položaj za ciljni šprint. Zadnji član v vlaku je bil Radoslav Rogina kateremu se bom znova skušal oddolžiti na dirki Po Sloveniji," je po dirki za Sportal povedal član ekipe Adria Mobil Matej Mugerli.

Z razpletom dirke je bil zadovoljen tudi Jan Tratnik, ki je s sedmim mestom še povečal prednost pred tekmeci v točkovanju dirk za avstrijski pokal. "V zadnjih dneh sem se dobro spočil in moram potrditi, da sem v dobri formi. Med dirko nisem imel nikakršnih težav vse do štiristotih metrov pred ciljem. V klanec sem moral zavirati in še boljša uvrstitev je tam splavala po vodi. Zato sem zadovoljen s 7. mestom s čimer sem še povečal prednost pred tekmeci v točkovanju dirk avstrijskega pokala. Sedaj me čaka nastop na dirki po Slovaški kamor odhajam sproščen in motiviran," je za Sportal povedal Tratnik, ki nastopa za ekipo Amplatz-BMC iz Avstrije.

Omeniti velja tudi, da je bil za najbolj aktivnega kolesarja na dirki izbran Slovenec Matej Marin, ki je bil tako kot na vsaki dirki doslej član ubežne skupine. Tokrat se jim žal ni izšlo in jih je glavnina ulovila.

Ne spreglejte