Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
23. 9. 2014,
9.44

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
kronometer svetovno prvenstvo

Natisni članek

Torek, 23. 9. 2014, 9.44

8 let, 3 mesece

Kdo je 18-letna avstralska lepotica, ki je na kronometru ugnala vso konkurenco?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
V kolesarskih krogih je bilo včeraj nešteto oči uprtih v atraktivno svetlolasko, ki se je glasno veselila naslova svetovne mladinske prvakinje v kronometru. Kdo je simpatična Macey Stewart?

Na spolzka asfaltna tla španskega mesta Ponferrada, ki gosti svetovno prvenstvo v cestnem kolesarstvu, se je 18-letnica, ki sta jo za kolesarstvo navdušila starejša brata, kot 25. od 49 tekmovalk pognala sila odločno. Brez kakršnegakoli strahu je sekala ovinke 13,9 kilometra dolgega kronometra in progo, s povprečno hitrostjo 41,424 kilometra na uro, premagala v 20 minutah in osmih sekundah.

Od poškodbe lobanje in vratnih vretenc do naslova svetovne prvakinje

Vzpona na zmagovalni oder ni imela v mislih, kaj šele pristanka na najvišji stopnički. "Kar ne morem verjeti, ne vem, kako se počutim v tem trenutku. Zelo sem presenečena, na cesti skoraj nisem trenirala, glavnino dela sem opravila na stezi," je povedala mlada kolesarka iz Tasmanije, ki je pred dvema letoma na državnem prvenstvu v avstralski prestolnici Canberra doživela grozljiv padec. Poškodovala si je lobanjo in vratna vretenca ter kar deset minut ostala brez zavesti.

Da je v teh dneh v kolesarski karavani res lepo biti Avstralec, je državna prvakinja med mladinkami, zdaj pa tudi svetovna, včeraj jasno in glasno večkrat potrdila. "Ponosna sem, da sem Avstralka!" Zmagovalni oder je bil namreč obarvan precej avstralsko. Na stopničkah se je Stewartovi pridružila še Anna-Leeza Hull iz avstralske države Novi južni Wales, ki je osvojila bron, Alex Manly iz Južne Avstralije pa je pristala na nehvaležnem 4. mestu. Avstralci so se odlično so se odrezali tudi v ekipnem kronometru, kjer so v moški in ženski konkurenci osvojili naslov svetovnih podprvakov.

Trdo delo se obrestuje

"Naslov svetovnega prvaka je nekaj, o čemer lahko le sanjaš. Da pa ti to uspe trikrat v enem letu (Maceyjeva je državna prvakinja v kronometru in na cestni dirki – op. a.), kaže na to, da se trdo delo obrestuje," je dejala simpatična svetovna prvakinja, ki z enim očesom že pogleduje proti olimpijskim igram v Riu 2016.

Ne spreglejte