Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
5. 8. 2017,
13.48

Osveženo pred

6 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Žiga Jerman

Sobota, 5. 8. 2017, 13.48

6 let, 8 mesecev

Jerman dirko mlajših članov končal na 10. mestu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Žiga Jerman | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Na evropskem prvenstvu v cestnem kolesarstvu na Danskem so se danes prvi pomerili mlajši člani. V zanimivi dirki je bil prvi Slovenec na cilju Žiga Jerman, ki je prisprintal do desetega mesta. Evropskega naslova se je veselil domačin Casper Pedersen, srebro je osvojil Francoz Benoit Cosnefroy, bron pa Švicar Marc Hirschi.

Omenjena trojica in Rus Peter Rikunov so se spredaj znašli kakšnih 25 kilometrov od konca dirke, ko so napadli. Po dveh padcih v glavnini v zadnjih 15 kilometrih so lahko začeli razmišljati o medaljah, toda glavnina se jim je hitro približevala. Pedersen se je odločil za dolg sprint, ki se mu je obrestoval, Cosnefroy in Hirschi sta se udarila za drugo mesto, Rikunovu pa je uspelo zadržati nekaj malega prednosti pred glavnino. V njej je s sprintom poskusil tudi Jerman, ki med mlajšimi člani nastopa prvo leto.

Pedersen je imel pred Cosnefroyem in Hirschijem dve sekundi prednosti, pred Rikunovom tri ter pred glavnino štiri.

"Relativno srečno smo jo odnesli. Imeli smo dva defekta, brez padca. Vse kombinacije smo imeli pokrite, vse bege. V predzadnjem begu je bil Matic Grošelj, ampak so na 'kontro' ušli štirje kolesarji. Tadej Pogačar je zamudil, je pa imel defekt. Kar je bilo možno, smo iztržili. V sprintu glavnine tako ali tako nismo imeli možnosti za zmago. Za sprint sta bila planirana Jerman in Gašper Katrašnik, odločila sta se, da sprinta Jerman," je pojasnil selektor mlajših članov Martin Hvastija, ki se kar ni mogel načuditi, koliko defektov je bilo med dirko. Ocenil je, da jih je bilo tudi med 15 do 20 na krog. "Ne vem, zakaj je prihajalo do tega. Mogoče zaradi zemlje, ki jo je spral dež na cesto. Mogoče je bila tako ostra zemlja in mivka," razlogov za številne predrte zračnice ni znal točno pojasniti Hvastija.

Hvastija je ne glede na vse zadovoljen: "Deseterica je bila realen cilj. Kljub temu, da so nam ušli, smo zadovoljni z razpletom. Če bi prišlo do skupinskega sprinta, pa tako ne bi imeli možnosti."

Ob 14. uri je na sporedu še dirka članic s Polono Batagelj.

Ne spreglejte