Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
1. 6. 2014,
21.50

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Nedelja, 1. 6. 2014, 21.50

8 let

Jan Polanc: Z nastopom na prvi tritedenski dirki sem zelo zadovoljen

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Dvaindvajsetletni Jan Polanc je z odliko opravil nastop na letošnji kolesarski dirki po Italiji. Zahtevno gorsko etapo je končal kot 4. in dirko končal na 42. mestu v skupnem seštevku.

"Vesel sem, da je štiri tedne garanja za nami," so bile prve besede Jan Polanca, ki smo ga dobili, ko je ravno jedel pico. "Najbolj sem vesel, da je uspel Luka zmagati zadnjo etapo. Res mu privoščim, saj vem, da je odličen šprinter. Zadovoljen sem tudi s svojim nastopom kot nastopom moštvenih kolegov. Zmagali smo dve etapi po zaslugi Diega Ulissija. Da bom nastopil na dirki, sem izvedel štirinajst dni pred pričetkom dirke. Sedaj, ko je vse za menoj in so z našim dirkanjem zadovoljni tudi v ekipi, je vse lažje. Če bi mi kdo pred pričetkom dirke dejal, da bom osvojil četrto mesto v zahtevni gorski etapi ter dirko končal v prvi četrtini nastopajočih, bi takoj podpisal," je za Sportal povedal Polanc, ki je šele dobro dopolnil 22 let.

V konkurenci mladih kolesarjev je zasedel 9. mesto v skupnem seštevku. "Sedaj me čaka nastop na prvenstvu Slovenije v posamičnem kronometru. Nato me čaka še nastop na dirki po Sloveniji. Zaradi slednje je nastop na dirki po Švici odpovedal tudi moštveni kolega Diego Ulissi, ki bo prav tako nastopil na edini slovenski etapni dirki," je o tem kaj ga čaka v mesecu ki prihaja dodal Polanc. Lani je na dirki Po Sloveniji zaostal le za Hrvatom Radoslavom Rogino. Letos ima v nogah dirko po Italiji in ima lepe možnosti, da poseže še višje.

Polancu, ki ima tudi za prihodnjo sezono podpisano pogodbo z ekipo Lampre-Merida, se očitno za prihodnost ne gre bati. Boljše od njega je bil od kolesarjev njegove ekipe v skupnem seštevku dirke uvrščen le Italijan Damiano Cunego, ki je dirko po Italiji zmagal daljnega leta 2004.

Ne spreglejte