Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
10. 12. 2013,
19.41

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Torek, 10. 12. 2013, 19.41

8 let

Igor Anton le dobil ekipo za prihodnjo sezono

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Vodstvo španske kolesarske ekipe Movistar je potrdilo, da je 30-letni Španec Igor Anton postal član njihove ekipe. Po prihodu Antona imajo prostora še za dva kolesarja. Ekipa šteje 28 članov.

Anton je z ekipo, ki je letos zmagala v točkovanju dirk svetovnega koledarja, podpisal dvoletno pogodbo. Za Antona, ki je bil član ekipe Euskaltel-Euskadi kar devet sezon (od leta 2005), se je tako končala nočna mora, ki jo je doživljal v zadnjih dveh mesecih. Ekipa Euskaltel-Euskadi je namreč prepozno sporočila svojim kolesarjem, da bo ob koncu leta prenehala obstajati. Za 29 kolesarjev se je nato začela prava živčna vojna iskanja novih delodajalcev. Sprva je avgusta kazalo, da bo Anton kariero nadaljeval v belgijski ekipi Omega Pharma-Quick Step, a sta obe strani prekinili pogajanja, ko so se pojavile govorice, da bi lahko Euskaltel-Euskadi prevzel dirkač formule 1 Fernando Alonso. Konec septembra so pogajanja med vodstvom ekipe Euskaltel-Euskadi in Alonsom zastala, medtem ko je ekipa Omega Pharma-Quick Step že objavila svoji zadnji dve okrepitvi (Jan Bakelants in Thomas De Gendt). Anton, ki je specialist za vzpone, je tako čez noč ostal brez ekipe za leto 2014.

A njegov menedžer Giuseppe Acquadro se ni vdal in uspelo se mu je dogovoriti z menedžerjem ekipe Movistar. Anton je postal 28. kolesar ekipe, ki ima prostora še za dva tekmovalca. Vprašanje, ki se poraja v tem obdobju, je, ali ima ekipa dovolj denarja, da se okrepi še z dvema kolesarjema. Anton je do zdaj zmagal na kar petih etapah na tritedenskih etapnih dirkah. Štiri etapne zmage je vknjižil na dirki po Španiji, eno na dirki po Italiji. Na tej je Anton zmagal leta 2011, ko je zmagal v 13. etapi s ciljem na Monte Zoncolanu. Anton je zmagal tudi na etapah na dirki po Romandiji (dve), dirki po Švici in na 8. mestu v skupnem seštevku končal dirko po Španiji. Na 4., 5. in 8. mestu je končal dirko Valonska puščica ter na 7. mestu dirko Liege‒Bastogne‒Liege.

Ne spreglejte