Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
23. 6. 2012,
22.34

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sobota, 23. 6. 2012, 22.34

8 let

Idrijčani tretji na RAAMu v štafeti četvork

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Idrijski kolesarji Alen Štucin, Damjan Rupnik, Luka Vodopivec in Dean Bratuš so na letošnji dirki čez Ameriko (RAAM) osvojili tretje mesto v konkurenci četvork.

Uspeh, ki so ga dosegli idrijski kolesarji na letošnjem RAAMu v štafeti četvork bo odmeval v svetu ultra kolesarstva, saj so mladi kolesarji iz male Slovenije dokazali, da ima Jure Robič veliko posnemovalcev in odličnih kolesarjev. Tudi letos so ekipo iz Idrije sestavljali mladi upi ultra kolesarstva Alen Štucin, Damjan Rupnik, Luka Vodopivec in Dean Bratuš.

Ekipo je vodil prekaljeni "ramovec", petkratni udeleženec te tekme Sine Pečelin. Po začetnih težavah, ko jim je letalski prevoznik za nekaj dni izgubil kolesa, so se pospešeno pripravljali na tekmo. Po uspešnih tehničnih pregledih koles in opreme, je bilo vse pripravljeno za nastop. Na skupnem sestanku vseh tekmovalcev in ostalih udeležencev je vodja odprave Pečelin predal predsedniku dirke g. Fredu Boetlinghu zahvalno pismo našega predsednika dr. Danila Türka. Pred tekmovanjem so Idrijčani napovedovali naskok na stopničke in premnogi so se nasmihali. Uspel jim je veliki met in ob enem so na lep način počastili spomin na velikega športnika in prijatelja Jureta Robiča. V prvem delu tekme se je bila bitka med nemško, ameriško ter slovensko ekipo. Po 1000 kilometrih se je počasi pričela ustvarjati četverica, ki je naskakovala stopničke.

Največji nasprotnik tekmovalcev je bila huda vročina, saj je v kalifornijski puščavi dosegla 46 stopinj, po preostali Ameriki pa skoraj vsak dan preko 35 stopinj. Predzadnji dan je slovensko ekipo zajelo hudo neurje z dežjem, ki je trajalo celih pet ur in druga ekipa je uspešno pobegnila. Z veliko mero borbenosti in trme so fantje do konca obranili tretje mesto in tako dosegli največji uspeh v zgodovini slovenskih ekip. Čeprav se je organizator zmotil pri določanju končnega rezultata, pa je jasno, da jim pravega rezultata ne more nihče vzeti. Uradni rezultat je 6 dni in 20 minut. Čeprav so fantje prišli na cilj prej kot v šestih dneh, organizator, ki je naredil nekaj napak že med tekmo, ni hotel popraviti časa, ki je bil objavljen. Zmagali so Nemci (5 dni, 18 ur in 55 minut), drugi pa so bili Američani (5 dni, 21 ur in 17 minut).

Ne spreglejte