Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
4. 2. 2008,
18.36

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Ponedeljek, 4. 2. 2008, 18.36

7 let, 12 mesecev

Golčer si želi nastopa na Giru

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
V soboto se je v Piacenzi javnosti predstavila italijanska profesionalna kontinentalna kolesarska ekipa LPR Brakes.

Član ekipe, ki šteje 20 kolesarjev in je registrirana na Irskem je tudi Slovenec Jure Golčer. Prva zvezdnika nekdanje ekipe Tenax, ki se je združila z ekipo LPR sta Danilo Di Luca in Paolo Savoldelli. Ekipa je pred dnevi že dobila povabilo za nastop na Giru.

Paolo Savoldelli je bil lansko sezono v Astani. Svoji dve zmagi na Giru je dosegel leta 2002 in 2005. Lani je na Giru slavil Danilo Di Luca, ki je na predstavitvi ekipe dejal, da bo zelo težko ponovil lansko zmago. Si pa želi ponoviti lansko zmago na dirki Liege-Bastogne-Liege. Hkrati si zelo želi zmage na dirki Milano-Sanremo ter slaviti na svetovnem prvenstvu v Vareseju. Di Luca je v svoji karieri zmagal na naslednjih klasičnih dirkah: Po Lombardiji (2001), Amstel Gold Race, Valonski puščici (obe 2005) in Liege-Bastogne-Liege (2007).

Dober nastop na Giru si želi tudi Savoldelli, ki se na stara leta (34 let) vrača v italijanski klub. Veliko pričakuje tudi od drugega dela sezone saj načrtuje nastop na olimpijskih igrah ter v posamični vožnji na čas na svetovnem prvenstvu. Vsekakor si Savoldelli želi nastopiti tudi na Touru ali Vuelti, a je to odvisno od povabila organizatorjev. V ekipi, ki jo vodi Fabio Bordonali sta le dva tujca. Poleg Golčerja je to še Ukrajinec Ruslan Pidgornij.

''Ekipa je veliko bolje organizirana kot lani,'' so prvi vtisi Jureta Golčerja. ''Sedaj bomo do 17. februarja skupaj na pripravah. Danes in včeraj smo bolj malo trenirali saj smo imeli zelo malo časa zaradi predstavitve ekipe. V teh dneh bom dobil program dirk za prvi del sezone. Nastop na Giru imata zaenkrat zagotovljen le Di Luca in Savoldelli. Jaz bom vsekakor storil vse, da se uvrstim v ekipo za nastop na Giru,'' je zaključil Golčer, ki je resen kandidat tudi za nastop na olimpijskih igrah v Pekingu.

Ekipa LPR Brakes za letošnjo sezono: Paolo Bailetti, Gabriele Bosisio, Luca Celli, Riccardo Chiarini, Claudio Cucinotta, Danilo Di Luca, Giairo Ermeti, Raffaele Ferrara, Roberto Ferrari (vsi Ita), Jure Golčer (Slo), Sergio Lagana, Sergio Marinangeli, Alessandro Maserati, Matteo Montaguti (vsi Ita), Ruslan Pidgornij (Ukr), Daniele Pietropolli, Walter Proch, Cristiano Salerno, Paolo Savoldelli in Alessandro Spezialetti (vsi Ita).

Ne spreglejte