Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
23. 4. 2008,
17.27

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sreda, 23. 4. 2008, 17.27

8 let

Golčer oblekel rumeno majico

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Slovenec Jure Golčer je junak 2. etape 32. kolesarske dirke po Trentinu (2.1). Kolesar ekipe LPR je prevzel vodstvo v skupnem seštevku in oblekel rumeno majico vodilnega.

Današnja 173 kilometrov dolga etapa je kolesarje vodila preko treh gorskih ciljev, od katerih sta bila najbolj pomembna zadnja dva. Slednja sta bila na sporedu tik pred ciljem ter hkrati usodna za Ukrajinca Volodimirja Zagorodnija, ki je danes vozil v rumeni majici vodilnega. Golčer je z lahkoto sledil najboljšim in izkoristil darilo, ki mu ga je včeraj podarila mati narava. Golčer je že včeraj dejal, da je imel prvič v karieri srečo, za kar je izredno vesel, saj je imel doslej že neštetokrat le smolo. ''Rumena majica vodilnega je obliž za vse dosedanje nesreče. Vesel sem vodstva, saj sem s tem dobil proste roke v ekipi in ne rabim delati za druge,'' je dejal Golčer, ki ob zvezdnikih v ekipi Di Luci in Savoldelliju očitno nima popolne podpore. ''Najbolj nevarni za skupno zmago so Nibali, Garzelli in Pelizzotti. Sam se odlično počutim pri vožnji v klanec,'' je povedal Jure Golčer. Jutri in v petek bosta na sporedu etapi, ki bosta bolj zahtevni kot današnja. Poleg tega se obe končata s ciljnim vzponom kar je najboljše za Golčerja, če je res v odlični formi.


Rezultati 2. etape, Torbole sul Garda – Torri del Benaco, 178 km:

1. Stefano Garzelli (Ita) Acqua & Sapone 4;33:16 2. Mauro Finetto (Ita) CSF Group Navigare 3. Riccardo Chiarini (Ita) LPR Brakes 4. Pasquale Muto (Ita) Miche-Silvercross 5. Enrico Gasparotto (Ita) Barloworld 6. Massimo Giunti (Ita) Miche-Silvercross 7. Bingen Fernandez (Špa) Cofidis 8. Alessandro Bertolini (Ita) Serramenti PVC 9. Jose Serpa (Kol) Serramenti PVC 10. Daniele Pietropolli (Ita) LPR Brakes … 13. Robert Kišerlovski (Hrv) Adria Mobil 37. Vladimir Miholjević (Hrv) Liquigas 47. Jure Golčer (Slo) LPR Brakes vsi isti čas 63. Grega Bole (Slo) Adria Mobil 1:47 93. Jure Zrimšek (Slo) Adria Mobil 8:37 114. Jure Žagar (Slo) Adria Mobil 11:39

Ne spreglejte