Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
23. 2. 2014,
16.51

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Oman Sky Borut Božič Kristijan Koren Aldo Ino Ilešič

Nedelja, 23. 2. 2014, 16.51

7 let, 12 mesecev

Froome znova zmagovalec dirke po Omanu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Osemindvajsetletni Britanec Christopher Froome je zmagovalec 5. kolesarske dirke po Omanu (2.HC). Froome je na tej dirki zmagal že lani. V zadnji, 6. etapi nova zmaga za Nemca Greipla. Borut Božič 9.

Zadnji dan dirke je bila na sporedu 146 kilometrov dolga etapa, ki se je po pričakovanju končala s ciljnim šprintom glavnine. Sicer so bili tokrat zelo blizu uspeha ubežniki Christopher Juul Jensen (Tinkoff-Saxo), Michael Hepburn (Orica-GreenEdge) in Alessandro Bazzana (UnitedHealthcare), ki jih je glavnina ulovila šele kilometer do cilja etapa.

V ciljnem šprintu glavnine je tretjo etapno zmago na letošnji dirki ter šesto v letošnji sezoni vknjižil Andre Greipel. Od trojice Slovencev se je najvišje uvrstil Borut Božič, ki je ciljno črto prečkal kot 9.

"Ne morem reči, da sem zadovoljen z 9. mestom. A to vseeno ni slab rezultat," so bile prve Besede Boruta Božiča za Sportal. "Veseli me, da sem se danes boljše počutil kot v preteklih treh dneh. Sicer sem planiral, da letošnjo sezono pričnem nekoliko boljše pripravljen kot lani, a vidim, da ni bistvene razlike. Poleg tega je v tem trenutku veliko več kolesarjev v dobri formi kot v preteklih sezonah. Vsekakor me sedaj čaka nekaj dni premora ter nato intenzivni treningi za dirke, ki bodo na sporedu marca in aprila," je zaključil Božič.

Zmage v skupnem seštevku dirke se je že drugič zapored veselil Christopher Froome. "Današnja etapa je bila zelo zahtevna, saj je bila hitrost velika vse od pričetka ter vse do cilja etape. Vsi člani ekipe so ponovno opravili izjemno delo in so lahko ponosni na to, kar nam je uspelo. Kljub zmagi imam še vedno občutek, da moram še veliko storiti. Prostora za napredek je še veliko, a pomembno je, da sem v tem trenutku tam, kjer sem pričakoval, da bom. Sedaj bom odpotoval domov v Monako, kjer bom nekaj dni počival, preden se bom pričel pripravljati za dirko od Tirenskega do Jadranskega morja," je za spletno stran svoje ekipe dejal Froome.

Na 2. in 3. mestu v skupnem seštevku sta dirko končala Američan Tejay Van Garderen in Kolumbijec Rigoberto Uran. Slednji je bil lani še moštveni kolega s Froomom.

Kristijan Koren je kot najboljši Slovenec dirko končal na 52. mestu.

Ne spreglejte