SiolNET. Sportal Kolesarstvo
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Dve leti in 280.000 evrov kazni za Di Luco

4

termometer

Italijanski olimpijski komite je italijanskemu kolesarju Danilu Di Luci prisodil dvoletno prepoved nastopanja. Poleg tega mora Di Luca plačati še 280.000 evrov kazni.

22. julija lani je Mednarodna kolesarska zveza sporočila, da je zaradi dveh pozitivnih testov na dirki po Italiji suspendirala Danila Di Luco. Vzorca, ki so jih kolesarju nekdanje ekipe LPR Brakes odvzeli 20. in 28. maja lani, sta potrdila uporabo hormona Eritropoetina tretje generacije (CERA). Di Luca je dirko po Italiji končal na drugem mestu. Slavil je Denis Menčov. Za Di Luco je ves čas dirke zelo garal tudi Jure Golčer, ki se sedaj zaradi Di Luce lahko "obriše pod nosom" za prigarane denarne nagrade. Dosojena kazen Di Luci pomeni, da je lansko dirko po Italiji na drugem mestu končal Franco Pellizotti ter Carlos Sastre na tretjem. Tadej Valjavec se je z 9. pomaknil na 8. mesto.

Di Luco so načrtno ulovili s pomočjo podatkov iz biološkega potnega lista in njegovega tekmovalnega programa. Italijanski olimpijski komite je celo predlagal triletno prepoved nastopanja, a je ostalo pri dvoletni prepovedi, ki se izteče 21. julija 2011. Za časnik Gazzetta dello Sport je Di Luca izjavil, da se bo pritožil na Mednarodno športno razsodišče (CAS) saj še vedno zanika vsakršno uporabo prepovedanih sredstev. ''Prepričan sem in verjamem, da boj še ni končan. Tudi kolesarstvu ne nameravam reči adijo saj lahko še marsikaj dosežem v kolesarstvu. Prepričan sem, da se bom lahko vrnil na dirke še pred iztekom kazni,'' je zaključil Di Luca.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin