Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
2. 6. 2010,
11.47

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sreda, 2. 6. 2010, 11.47

8 let

Dirka Po Sloveniji ponuja letos še več

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
V prostorih Telekoma Slovenije je bila predstavitev letošnje kolesarske dirke Po Sloveniji, ki bo že 17. po vrsti. Vas zanima, kje bo potekala trasa največje slovenske dirke?

Tako, kot je v zadnjih letih že praksa, bo imela tudi 17. izvedba kolesarske dirke Po Sloveniji štiri etape. Začetek slovenske pentlje bo vnovič v Kopru, cilj pa tradicionalno v dolenjski prestolnici Novem mestu. Kolesarji bodo morali v štirih dneh prevoziti 667 km, verjetno odločila pa bo tretja etapa, ki bo potekala od Bleda do Krvavca.

Lani je bil veliki zmagovalec član danske ekipe Saxo Bank Jakob Fuglsang, ki je pometel s slovenskimi kolesarji. Tudi letos se obeta močna konkurenca, saj bodo na dirki Po Sloveniji nastopila tri moštva Pro Toura, in sicer Lampre, Liquigas ter Saxo Bank. Novost je šansko moštvo Xacobeo Galicia, ki je kot ekipa lani osvojilo slovito špansko Vuelto. Slovenske barve bodo branile ekipe Adrie Mobila, Save Kranja, Zheroquadro Radenske in Obrazi-Delo Revije. "Cilj nam je, da pripeljemo enkrat Janija Brajkoviča. Letos bo denimo vozil po slovenskih cestah najboljši slovenski kolesar lanskega leta – Borut Božič. Sicer pa bo 17. dirka najmočnejša, kar se ekip tiče, zato se obeta pravi spektakel," je na zelo dobro obiskani novinarski konferenci glede konkurence dejal direktor Adrie Mobila Bogdan Fink, ki je tudi izpostavil Krvavec kot enega najbolj ključnih trenutkov letošnje dirke: "Bom ponovil besede našega klubskega kolesarja Mateje Gnezde, da na tem vzponu ne bo romantike."

Celotno dogajanje največje kolesarske dirke boste lahko vnovič podrobneje spremljali na naših spletnih straneh, kjer vam bomo ponudili tudi neposredni prenos zaključkov etap, spremljanje poteka tras s pomočjo Livecliqa (mobilni posnetki), na zemljevidu pa boste lahko videli gibanje kolesarjev (prikazani bodo srčni utrip ter trenutna hitrost). "Drugo leto smo medijski ter generalni pokrovitelj dirke po Sloveniji in iz leta v leto želimo dati doprinos spremljanju enega največjih športnih dogodkov pri nas. Tudi letos jo bomo spremljali na treh platformah, in sicer na spletnem delu, mobilnem delu ter televiziji SiOL IO. Kot dodatek letošnje dirke pa pripravljamo prenos zaključka etap," so bile besede odgovornega urednika Planet9 d.o.o., Francija Valjavca.

Za ogled podrobnejših vsebin, ki so povezane z dirko Po Sloveniji, se sprehodite po podportalu namenjenemu slovenski kolesarski pentlji.







Ne spreglejte