Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
9. 6. 2011,
17.54

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

John Degenkolb Bradley Wiggins Grega Bole

Četrtek, 9. 6. 2011, 17.54

1 leto

Degenkolbu že druga etapna zmaga

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Zmagovalec 4. etape kolesarske dirke Criterium du Dauphine (2.WT) je John Degenkolb. Bradley Wiggins je zadržal vodstvo v skupnem seštevku dirke. Grega Bole na 12. mestu v etapi.

Četrtkova 174 kilometrov dolga etapa je bila namenjena šprinterjem. Edini kolesar, ki je odstopil z dirke do četrte etape, je bil Avstrijec Stefan Denifl (Leopard-Trek). Štart etape je bil v mestecu La Motte Servolex, kjer je sedež francoske ekipe Ag2r-La Mondiale. Že na petem kilometru sta glavnini pobegnila Francoz Jeremy Roy (Francaise des Jeux) in Italijan Adriano Malori (Lampre-ISD). Glavnina je ubežnikoma dovolila, da sta si do šestinpetdesetega kilometra prikolesarila 4 minute in pol prednosti.

V nadaljevanju etape, v kateri so bili na sporedu trije kategorizirani klanci, se je prednost ubežnikov začela zmanjševati. Petnajst kilometrov do cilja sta imela Roy ter Malori še minuto in pol prednosti. Na čelu glavnine so bili kolesarji ekipe Garmin-Cervelo. Deset kilometrov do cilja je bila glavnina le še 45 sekund za ubežnikoma. Dva kilometra do cilja sta bila ubežnika ujeta. Sledil je šprint na vso moč, v katerem je imel najboljši položaj Edvald Boasson Hagen. Vendar je v zadnjih metrih mimo Norvežana švignil John Degenkolb. Dvaindvajsetletni Nemec je slavil že drugo etapno zmago na tej dirki in že svojo šesto letošnjo. Grega Bole je etapo končal na 12. mestu. Ves zaključni del etape se je sam boril za čim boljši položaj. Kilometer do cilja je bil še v sijajnem položaju, a je nato čelo glavnine za malenkost zastalo. V tistem trenutku so iz ozadja v ospredje prikolesarili še ostali kolesarji, ki so preko celotne širine ceste šprintali v cilj. Bole ni imel več možnosti, da bi se lahko povzpel višje. Tudi ostali trije Slovenci so ciljno črto prečkali v času zmagovalca. V skupnem seštevku ni prišlo do sprememb. V naslednjih treh dneh bodo na sporedu zadnje tri etape, ki bodo zelo zahtevne.

Ne spreglejte