Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
1. 2. 2014,
14.30

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sobota, 1. 2. 2014, 14.30

8 let

Brajkovič bo sezono pričel na dirki po Dubaju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Jani Brajkovič bo edini slovenski kolesar, ki bo nastopil na 1. kolesarski dirki po Dubaju. Na etapni dirki prve kategorije, ki se bo pričela v sredo, bodo nastopili kolesarji šestnajstih ekip.

Na dirki, ki jo organizira italijanska družba RCS Sport in bo izvedena prvič, bo nastopilo kar 11 ekip z WorldTour licenco. Na sporedu bodo tri etape v skupni dolžini 417 kilometrov. Prvi dan dirke bo na sporedu skoraj 10 kilometrov dolg posamičen kronometer, na katerem bosta že lahko svoje sposobnosti pokazala aktualni svetovni prvak v tej disciplini Tony Martin (Omega Pharma-Quick Step) in nekdanji svetovni prvak v tej disciplini Fabian Cancellara (Trek Factory Racing).

V ospredju lahko pričakujemo tudi kolesarje, kot so Taylor Phinney (BMC Racing), Adriano Malori in Alex Dowsett (oba Movistar). Naslednje tri etape so namenjene šprinterjem, čeprav bosta v 3. etapi, ki je najdaljša na letošnji dirki, na sporedu dva kratka vzpona. Na dirki bo poleg omenjenih nastopilo še nekaj izjemnih kolesarjev. Na dirki bo letošnjo sezono začel aktualni svetovni prvak Rui Costa (Lampre-Merida). Nastopil bo tudi lanski zmagovalec točkovanja dirk svetovnega koledarja Joaquim Rodriguez (Katjuša). Od izjemnih kolesarjev bodo na dirki tudi Vincenzo Nibali (Astana), Peter Sagan (Cannondale), Marcel Kittel (Giant-Shimano), Mark Cavendish (Omega Pharma-Quick Step), Thor Hushovd (BMC Racing) in Ryder Hesjedal (Garmin-Sharp).

Na dirki bo edini slovenski predstavnik 30-letni Jani Brajkovič. Poleg njega bo na dirki nastopil tudi njegov moštveni kolega Vincenzo Nibali, ki je padel na dirki Tour de San Luis in utrpel udarec v predel reber. Rentgensko slikanje ni pokazalo, da bi bilo kateri izmed reber počeno, a Nibali ima še kar težave z bolečinami pri dihanju pri visoki obremenitvi. Kljub temu je vodstvo ekipe Astana potrdilo, da bo Nibali nastopil na dirki po Dubaju in nadaljeval sezono po začrtanem programu.

Ne spreglejte