Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
18. 9. 2012,
11.23

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Grega Bole

Torek, 18. 9. 2012, 11.23

8 let

Bole tudi uradno v ekipi Vacansoleil-DCM

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Slovenski kolesar Grega Bole bo naslednji dve sezoni član nizozemske kolesarske ekipe Vacansoleil-DCM. Sedemindvajsetletni Gorenjec po treh sezonah zapušča ekipo Lampre-ISD.

Grega Bole, ki se je letos bolj kot s treningom in dirkami ukvarjal z zdravstvenim stanjem, bo tako v prihodnjih dveh sezonah eden izmed glavnih mož ekipe Vacansoleil-DCM za enodnevne klasične dirke. Da se na slednjih odlično znajde, je že nekajkrat potrdil. Lani je zmagal dirko GP Ouest France v Plouayu, kar je bila tudi njegova zadnja zmaga. V letošnji sezoni slednje še ni dosegel, kar se v vsej njegovi karieri še ni pripetilo. ''Verjamem, da bodo kmalu vse zdravstvene težave pozabljene. Tudi forma je vse boljša in želim si, da bom v nedeljo na cestni dirki svetovnega prvenstva lahko v zaključku dirke ob najboljših. Cesta bo pokazala na kakšni poti sem. Vodstvo nizozemske ekipe mi je ponudilo boljše pogoje in nisem dolgo okleval. Pričakujem, da bom izpolnil njihova pričakovanja. Prav veselim se že novega izziva,'' so bile prve besede Boleta za Sportal. Poleg Boleta bo ekipo, ki ima Pro Team licenco, okrepil še en specialist za enodnevne klasike. Španec Juan Antonio Flecha (Sky) je "prekaljen maček" za enodnevne klasike v Belgiji, kar že dolga leta dokazuje vsako spomlad. ''Veselim se dirkanja skupaj z njim, čeprav se osebno ne poznava. Je izkušen kolesar in od njega se bom lahko veliko naučil,'' je dejal Bole.

''Grega Bole bo v letu 2013 član ekipe Vacansoleil-DCM. Slovenec je specialist za enodnevne klasike,'' so prestop uradno potrdili na Twitter profilu ekipe Vacansoleil-DCM. Bole je tudi potrdil, da bo letos nastopil še na dirki po Pekingu, ki je zadnja dirka letošnjega Svetovnega koledarja. ''Nastopil bom tudi v Pekingu. Vodstvu ekipe Lampre-ISD sem zelo hvaležen za korekten odnos v vseh treh letih kar sem bil član njihove ekipe. Kljub temu, da zapuščam ekipo bom lahko nastopil na dirki Svetovnega koledarja,'' je zaključil Bole. Zagotovo je že, da v ekipi Vacansoleil-DCM za prihodnjo sezono ostajajo Boeckmans, De Gendt, Romain Feillu, Hoogerland, Keizer, Lammertink, Leukemans, Lighthart, Lindeman, Markus, Mol, Novikov, Poels, Ruijgh, Valls Ferri, Van Hummel, Veuchelen in Westra. Ekipo zapuščajo Carrara (?), Devolder (RadioShack-Nissan), Larsson (IAM) in Morajko, ki se vrača v amatersko ekipo na Poljsko. Usoda Denifla, Lagutina, Marcata, Marczynskega, Mortensena, Pavarina in Selvaggija še ni znana, medtem ko bodo poleg Boleta in Fleche verjetno ekipo okrepili še Willem Wauters, Jasper Hamelink in Wesley Kreder, ki so v ekipi na preizkušnji.

Ne spreglejte